Ersan Parlatan: "Zemin oyuncuları zorladı"

Trendyol 1. Lig'in 5. haftasında oynanan Adanaspor - Ankara Keçiörengücü maçı 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı. Karşılaşma sonrası Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, maçın analizini yaparken, zemin şartlarına dikkat çekti.

Maçın ilk yarısında iki takımın da etkili bir oyun sergileyemediğini belirten Parlatan, "5. haftanın kapanış maçını oynadık. İlk yarı çok keyifli bir oyun yoktu. Her iki takım da birbirini ceza sahası çevresinde durdurdu ve zorlandı. Fazla pozisyon üretemedik" dedi.

"CAMARA'NIN KAÇIRDIĞI POZİSYON MAÇIN KIRILMA ANIYDI"

İkinci yarıda Ankara Keçiörengücü’nün oyuna daha fazla hakim olduğunu vurgulayan Parlatan, penaltıyla öne geçtikleri anın ardından yaşananları şöyle anlattı: "Penaltı sonrası öne geçtik ve üstünlüğü korumaya çalıştık. Ancak bence maçın kırılma anı, Camara’nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondu. O anda 2-0 yapmamız gerekiyordu, bu fırsatı kaçırdık. Ardından Adanaspor beraberlik için baskı kurdu ve karambolden golü buldu."

"ZEMİN ÇOK KÖTÜYDÜ"

Ersan Parlatan, Yeni Adana Stadyumu’nun zeminiyle ilgili ciddi eleştirilerde bulundu. Zemin şartlarının futbolcuları olumsuz etkilediğini belirten Parlatan, "Zemin gerçekten kötüydü, şaşırdım. 2-3 yıl önce burada teknik direktör olarak maça çıkmıştım ve o zaman zemin gayet iyiydi. Ancak bu kez zemin adeta topraktı, çim neredeyse yok gibiydi. Oyuncular sürekli kaydı ve ayakta durmakta zorlandılar. Bu, onların performansını olumsuz etkiledi" ifadelerini kullandı.

"ÖNE GEÇTİĞİMİZ MAÇI KAZANAMADIK"

Maç sonunda oyundan memnun olmadığını dile getiren Parlatan, “Yine öne geçtiğimiz bir maçı kazanamadık. Maç boyunca belli başlı girişimlerimiz oldu ama bunları sonuca yansıtamadık” diyerek açıklamalarını tamamladı.

SPOR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri