EURO 2024 hızlı başladı: Ev sahibi Almanya, İskoçya'yı 5 gollle geçti

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında ev sahibi Almanya, İskoçya ile Münih Futbol Arena’da karşı karşıya geldi. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği mücadelede Almanya, üstün bir oyun sergileyerek maçı 5-1 kazandı.

Maça hızlı başlayan Almanya, henüz 10. dakikada genç yıldızı Florian Wirtz'in golüyle 1-0 öne geçti. 19. dakikada bir diğer genç yetenek Jamal Musiala, farkı 2'ye çıkararak Almanya'nın üstünlüğünü pekiştirdi. İlk yarının sonlarına doğru, 44. dakikada İskoçya'dan Ryan Porteous kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Devre arasına girerken, 45+1. dakikada Kai Havertz'in penaltı golüyle Almanya skoru 3-0 yaptı.

İkinci yarıda da kontrolü elden bırakmayan Almanya, topa yüzde 76 oranında sahip oldu ve rakip kaleye 14 şut çekti. 68. dakikada Niclas Füllkrug'un golüyle durum 4-0'a geldi. Maçın sonlarına doğru, 87. dakikada Antonio Rudiger kendi kalesine gol atarak İskoçya'nın tek golüne sebep oldu. Ancak Almanya, bu gole 90+3. dakikada Emre Can ile yanıt verdi ve maçı 5-1'lik skorla noktaladı.

Bu galibiyetle Almanya, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na 3 puanla güçlü bir başlangıç yaptı ve grup liderliğine yerleşti. İskoçya ise turnuvaya kötü bir başlangıç yaparak hayal kırıklığına uğradı. Maç sonunda Almanya taraftarları, takımlarının üstün performansını coşkuyla kutladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri