EURO 2024 öncesi zorlu randevu: Türkiye, İtalya karşısında galibiyet, Montella bir ilk peşinde

Haziran'da Avrupa Şampiyonası'nda Gürcistan'a karşı mücadele edecek olan A Milliler, İtalya ile oynayacağı bu maçı önemli bir prova olarak görüyor. Maç saat 22’de başlayacak. Maç öncesi ilk 11'ler belli oldu.

EURO 2024 vizesi alarak Hırvatistan ve Galler'i geride bırakan Türkiye, İtalya ile oynayacağı hazırlık maçına bazı sakatlıklar nedeniyle eksik bir kadroyla çıkacak. Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Bertuğ Yıldırım, Doğan Alemdar ve Ahmetcan Kaplan ise Ümit Milli Takım'a davet edildi.

İstanbul'daki son hazırlıklarda Ferdi Kadıoğlu yer almadı ve Ferdi maç kadrosunda yer almadı. Şampiyonlar Ligi finalinde takım kadrolarında yer alan Arda Güler (Real Madrid) ve Salih Özcan (Dortmund) bu maçı pas geçecek. Teknik direktör Vincenzo Montella, 35 kişilik geniş kadroyu açıklarken, 6-1 kaybedilen son hazırlık karşılaşmasından (Avusturya) dersler çıkardıklarını belirtti. İtalya maçından 6 gün sonra Polonya ile de bir hazırlık maçı yapacak olan Türkiye, ideal 11 ve düzenini bu maçlarda belirlemeyi hedefliyor.

EURO 2024'e gitme hakkı kazanan İtalya, İngiltere'nin arkasında ve Ukrayna'nın averajla önünde yer aldı. Teknik direktör Luciano Spaletti yönetiminde çıktıkları son 8 maçın sadece 1'ini kaybeden İtalya, Mart ayında ABD'de yaptıkları kampta Venezuela ve Ekvador'u mağlup etti.

İtalya sahaya Vicario, Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Dimarco, Cristante, Jorginho, Orsolini, Pellegrini, F. Chiesa ve Retegui ilk 11’i ile çıkacak.

A Millilerde kalede Altay yer alıyor. Savunma dörtlüsünde Zeki, Ozan, Abdülkerim, Mert olacak. Orta sahada Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Yusuf Yazıcı üçlüsüne hücumda Kenan, Oğuz ve Barış Alper eşlik edecek.

İtalya ile Türkiye 12 kez karşılaştı. İtalya bu maçların 9’unu kazanırken 3 maç berabere bitti. İki takım son olarak 29 Mart 2022’de karşılaşmış ve İtalya maçı 3-2 kazanmıştı. 2021 yılında oynanan EURO 2020 maçında da İtalya 3-0 kazanmıştı.

Montella ile Spalletti daha önce 4 kez karşılaştı ve bu maçların tamamında Spalletti, Montella’yı mağlup etti. Montella, vatandaşı Spallettiyi ve ülkesi İtalya’yı mağlup ederek bir ilk peşinde.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri