EURO 2024'e lider gidiyoruz! Yenilmez armada...

A Milliler Avrupa Şampiyonası D Grubunda son maçından puan alarak lider olarak çıktı. Milliler tarihinde ilk kez bir Avrupa Şampiyonasına grup lideri apoleti ile gidiyor...

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Galler'in başkenti Cardiff'de oynanan maç her iki devrede atılan birer golle 1-1 sona erdi.

Maça iyi başlayan Galler taraftarının da desteğiyle ikili mücadelelerde daha istekli ve başarılı olan takımdı. 7. dakikada Orta sahada başlayan hücumda sol kanatta hücuma katılan N. Williams, sağ ayağına alıp uzak köşeye iyi vurdu ve Uğurcan’ı mağlup etti. Galler bu golle 1-0 öne geçti.

Almanya maçında olduğu gibi erken şekilde geriye düşen A Millilerimiz golden sonra rakip yarı sahada daha fazla görünmeye başlasa da Galler’in istediği kontra atak hücumu için uygun koşullar sağlanmış da oldu.

Takım savunması konusunda oldukça başarılı olan Galler, golü de bulduktan sonra Millilerimizi üretkenlik anlamında ciddi bir kaosa sürükledi. Galler ayrıca dörtlü saunma ile başladığı maçta golden sonra daha sık kullandığı üçlü savunmaya döndü.

İlk 30 dakikada rakip kaleye gidemediğimiz maçta V. Montella 33. dakikada biri zorunlu 2 değişiklik yaptı. Sakatlanan Uğurcan yerini Altay’a bırakırken, uzun süre sonra A Milli takımda ilk 11 başlayan Abdulkadir Ömür de kendisi gibi Trabzonspor altyapısından yetişen Yusuf Yazıcı’ya yerini bıraktı.

Rakibin daha çok kullandığı sol kanatta Fenerbahçeli iki isim Samet ve Ferdi dönem dönem zorlansa da Ferdi sağ kanatta birçok pozisyonda atağı başlatan isim de oldu.

ÜRETKENLİKTEN UZAK 45 DAKİKA

Değişikliklerden sonra biraz olsun toparlanan Milliler sağdan gelişen atakta ceza sahası sol çaprazında Kerem ile etkili olmaya çalıştı ancak Kerem Aktürkoğlu yakın mesafeden istediği gibi vuramadı ve ilk yarı 1-0 Galler üstünlüğü ile sona erdi.

Aynı zamanda gruptaki diğer maçta de Hırvatistan, Ermenistan karşısında soyunma odasına 1-0 önde girdi. İlk yarıdaki bu skorlarla Hırvatistan gruptan lider olarak Türkiye ise ikinci olarak çıkıyor.

Rakip kaleye gitmekte zorlandığımız ilk yarıda rakip Galler de çok üretken olmasa da yetenekli ismi N. Williams ile golü buldu ve Galler’i öne geçirdi. Milliler Almanya ve Hırvatistan maçlarında bulduğu geniş alanları bulmakta zorlandı ve özellikle kanat oyuncularımız Yusuf ve Kerem’le etkili olamadı.

İkinci yarıya Millilerimiz Cenk- Zeki değişikliği ile başladı.

Zeki’nin oyuna girmesinin ardından Ferdi sol bek pozisyonuna geçti ve A Milliler daha fazla rakip yarı sahada görünmeye başladı.

57. dakikada Yusuf’un köşe vuruşunda Samet’in kafasını kaleci Ward kurtardı.

A Millîlerde 58. dakikada Barış Alper yerini Almanya maçının yıldızlarından Kenan Yıldız’a bıraktı.

İsmail ve Salih ile tempoyu ayarlamayı başardığımız 45-60 arasında Ferdi ve Yusuf ile etkili olmaya çalıştık.

TARİHİMİZDE GALLER’DE GALLER’E ATTIĞIMIZ İLK GOL YUSUF’TAN GELDİ

Yüzde 60’ın üstünde topla oynadığımız maçta beraberlik golünü penaltıdan bulduk. Oyuna girer girmez enerjisi ile fark yaratan Kenan Yıldız, uzun pasa hareketlendiği anda ceza sahası içinde yerde kaldı. Penaltı atışını bu sezon Lille’de 4 gol bulan Yusuf Yazıcı gole çevirdi ve Galler’de durum 1-1’e geldi.

A Milliler golden sonra da oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı ve özellikle orta sahada kontrol hep bizdeydi. Yusuf Sarı ve Kenan Yıldız’la ceza sahasından denediğimiz şutlar hedefi bulması da iştahımızı kabarttı.

A Millilerde Yusuf Sarı 78. Dakikada yerini Kaan Ayhan’a bıraktı. Yusuf Yazıcı’nın forvet olarak oynamaya başladığı değişiklik sonrası Kerem Aktürkoğlu sağ kanada geçti.

90. dakika 1-1 eşitlikle sona erdi. Bitiş düdüğünün ardından saha içi karıştı. Galli futbolcular ile A Milli futbolcularımız arasında yaşanan kısa gerilimin ardından futbolcularımız deplasmanda bizi yalnız bırakmayan taraftarla bir araya geldi.

Gruptaki diğer maçta Hırvatistan, Ermenistan'ı 1-0 mağlup ederek gruptan çıkan diğer takım oldu.

A Millilerde savunmada Abdulkerim, orta sahada İsmail ve Salih ileri uçta da oyuna sonradan giren Yusuf Yazıcı ile Kenan Yıldız iyi performansıyla maçın kaybedilmemesinde pay sahibi oldular.

GOLÜ ATTIK PUANI ALDIK LİDERLİĞİ KAPTIRMADIK

Maç 1-1 sona ererken A Milliler hem Galler'e karşı deplasmanda ilk golünü atmış oldu hem de Galler'le oynadığı son 2 maçta mağlubiyet almamış oldu.

A Milliler Montella ile 4 maçtan da mağlubiyet almadan ayrıldı.

A Milliler Avrupa Şampiyonası'na ilk kez grup lideri olarak gidiyor.

Almanya'da oynanacak EURO 2024 Turnuvasındaki rakiplerimiz 2 Aralık tarihindeki kura çekiminde belirlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri