EURO 2024'te bir Ankaralı: Gençlerbirlikli Uğurcan Özver, Arda Güler'le buluştu | Arda Güler'in Gençlerbirliği atkısına tepkisi

A Milli Takımımız EURO 2024'te gruptan çıkma mücadelesi verirken Milli Takımla beraber Almanya'da bulunan bir Ankaralı var. Gençlerbirliği taraftarı ve Gençlerbirliği e-spor takımının kurucusu Uğurcan Özver, Milli Takım'ın EURO 2024 macerasına ortak oluyor.

Uğurcan Özver, Milli Takım ve Gençlerbirliği sevgisiyle Almanya'da Milli Takım tribünlerinde etkin rol oynarken aynı zamanda harika hikayeler biriktiriyor.

Gençlerbirliği taraftarının da yakından tanıdığı, Gençlerbirliği E-Spor takımının kurucusu ve oyuncusu Uğurcan Özver, yanından ayırmadığı Gençlerbirliği atkısıyla beraber bulunduğu Almanya'dan anadolugazete.com.tr'ye EURO 2024 macerasını anlattı.

EURO 2024 TRİBÜNLERİ VE DESTEK

Almanya’da Milli Takımımızı takip eden Uğurcan Özver, tribünlerdeki atmosferi ve Milli Takımımıza olan desteği şöyle anlattı:

''Almanya’daki gözlemlerimden en önemlisi, istediğimizde tek yürek olabildiğimizi yakından görmek oldu. Binlerce taraftarı bu şekilde bir arada görmek, her maç öncesi hep bir ağızdan marşlar söyleyerek neredeyse tam bir günü hep beraber geçirmek tarifsiz bir duygu. Almanya’da gerçekten kendi evimizde gibiyiz ve herkes bunun farkında.

'TARAFTAR GRUPLARIYLA SÜREÇ YÖNETİLSE, TARAFTAR DAHA ETKİLİ OLURDU'

Ben de bir çoğumuz gibi Milli Takımlar resmi sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruları takip ederek süreci yönetiyorum. Burada belirtmek isterim ki; gördüğüm kadarıyla birçok ülke, kendi ülkelerindeki taraftar gruplarıyla iş birliği yaparak burada tribünlerini ve organizasyonlarını yönetiyorlar. Biz de bu konuda, ülkemizin etkili taraftar gruplarıyla bir süreç yönetebilirdik diye düşünüyorum. Dışarıda çok güzeliz ve gerçekten turnuvaya enerji ve renk katan bir ülkeyiz. Ancak stadyum içerisinde bir veya birkaç tribün lideriyle zaten çok iyi olan taraftar desteğimizi, maksimuma çıkartabilirdik.

Özver, Milli Takım kampında önemli oyuncularla da görüştü. Kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Gençlerbirliği altyapısından yetişen İrfan Can Kahveci ile kısa sohbetler gerçekleştirdi.

''TÜM TAKIM HAKAN ÇALHANOĞLU ÇEVRESİNDE KENETLENMİŞ''

''Kaptan Hakan Çalhanoğlu ile sohbetimiz çok kısa sürdü çünkü yemeğe geçiyorlardı. Tek söyleyebileceğim, kendisi tamamen turnuva ve milli takımımızın başarısına odaklanmış durumda. İnanmış bir kaptanımız var ve gördüğüm kadarıyla tüm takımımız da kaptanın çevresinde başarı konusunda kenetlenmiş durumda.''

“GENÇLERBİRLİĞİ HER YERDE!”

''İrfan Can Kahveci, Gençlerbirliği’mizin başarı hikayelerinden bir tanesi. Kendisinin ayrıca vefalı bir kişiliğe sahip olması sayesinde, ulaşmam hiç zor olmadı. Gençlerbirliği atkımı görünce, sanki yıllardır tanışıyormuşuz gibi karşıladı. Hatıra fotoğrafı çektirirken başarı dileklerimi ilettim.

Kahveci, ''Sakatlık sürecimden dolayı biraz üzüntülüyüm ancak Milli Takımımızın başaracağına olan inancım ilk günkü gibi taze. Hepimiz inanıyoruz...'' dedi.

İrfan Can Kahveci ile vedalaşırken de; karşılıklı “Gençlerbirliği her yerde!” diyerek vedalaştık.

“GENÇLERBİRLİĞİ’Nİ BURALARDA GÖRMEK ÇOK GÜZEL ABİ''

Arda Güler ile de bir araya gelen Özver, Gençlerbirliği atkısıyla ilgili samimi bir diyalog yaşadığını aktardı:

Gelelim Türkiye’nin gözbebeğine… Gençlerbirliği altyapısının dünya futboluna kazandırdığı Arda Güler ile de bir diyaloğunuz oldu. Neler konuştunuz?

''İrfan Can Kahveci’den sonra aslında, İrfan atkıyı Arda’ya gösterir gibi oldu ilginç bir şekilde. Arda; “Abi Gençlerbirliği nasıl yani?” gibi bir bakışla bana döner dönmez yanına geçtim ve yine İrfan’da olduğu gibi hızlıca samimi bir ortam oluştu.

Bu durum, Gençlerbirliği kültürünün de önemli etkilerinden bir tanesi aslında. Camiamızda, bu samimiyet ve güven gerçekten var. Arda’yı golü için tebrik edip sarıldım ve bir hatıra fotoğrafı çektirdik. “Gençlerbirliği’ni buralarda görmek çok güzel abi.” dedi. Seninle gurur duyuyoruz ve nereye gidersen orada olacağız hiç merak etme dedim. Birbirimize teşekkür ederek ayrıldık.

Bu arada şunu belirtmek istiyorum; Arda Güler dünyanın en iyi futbolcularından biri olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, aynı zamanda en mütevazı dünya yıldızı olma yolunda da gerçekten çok güzel bir süreç yönetiyor. Arda’nın kişiliği ile de gurur duyacağımızdan ve Türkiye’mizi en doğru şekilde temsil edeceğinden hiç şüphem yok. Onu desteklemek adına ülke olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz ancak gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazır olmalıyız.''

Arda Güler’in yetiştiği kulüp ile ilgili sosyal medyada yoğun bir tartışma gündemi mevcut. Bu konuda kendisinin bir söylemi oldu mu? Siz neler düşünüyorsunuz?

''NE KADAR PARA VERİRSENİZ VERİN, TARİHİ DEĞİŞTİREMEZSİNİZ"

"Arda Güler, 5 sene (2014-2019) Gençlerbirliği altyapısında ve 2 sene (2019-2021) Fenerbahçe altyapısında oynadı. Fenerbahçe kulübü 6 Temmuz 2023’te yayınladığı veda mesajında 'Altyapısında yetiştiği Ankara’nın köklü kulübü Gençlerbirliği’nden 2019’da ayrılarak Fenerbahçe’sine kavuşan Arda Güler…' ifadesine yer verdi. Arda Güler; Gençlerbirliği’nde yetişti, İstanbul’da tecrübe kazanıp Madrid’e gitti. Ne kadar para verirseniz verin, tarihi değiştiremezsiniz."

Son olarak EURO 2024’te Çekya karşılaşması ile ilgili beklentileriniz neler? Tribünlerde atmosfer nasıl olacak?

''HAMBURG’DAN SON 16 TURUNA BÜYÜK BİR COŞKUYLA UĞURLAYACAĞIZ"

"Çekya karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkacağımızdan hiç endişem yok. Tribünlerimizin de aynı özveriyle, 90 dakika takımımızı yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. Hocamızın, ilk maça daha yakın bir kadroyla başlaması hepimizi heyecanlandıracak ve galibiyete olan inancımızı artıracaktır. Umuyorum ki; milli takımımızı Hamburg’dan son 16 turuna büyük bir coşkuyla uğurlayacağız."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri