EURO 2024'te bugün: A Milli Takım Hollanda karşısında tarih yazma peşinde | İngiltere zorlu İsviçre karşısında!

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Çeyrek final etabı bu akşam 2 maçla devam ediyor. EURO 2024'te bu akşam Milli Takımımız yarı final için Hollanda ile karşılaşacak. Günün diğer maçı ise İngiltere-İsviçre arasında oynanacak.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te çeyrek finale yükselme başarısını göstererek, Almanya’nın başkenti Berlin’de Hollanda ile karşılaşacak. Maç, 6 Temmuz Cumartesi günü saat 22.00’da Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve Fransız hakem Clement Turpin tarafından yönetilecek. Karşılaşmayı Türk futbolseverler TRT 1 ve TRT tabii üzerinden canlı olarak izleyebilecek.

TÜRKİYE'NİN PERFORMANSI

Montella yönetimindeki Türkiye, turnuvada dikkat çeken bir performans sergileyerek dört maçın üçünden galibiyetle ayrıldı. F Grubu'nda Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile mücadele eden milliler, iki galibiyet ve bir yenilgi ile grubu ikinci sırada tamamladı. Son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım, çeyrek finale yükseldi. Milliler turnuva boyunca rakip fileleri 7 kez havalandıran milliler, kalelerinde 6 gol gördü.

KADRO DURUMU VE EKSİKLER

A Milli Takım’da İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü kart cezası nedeniyle Hollanda maçında forma giyemeyecek. Ayrıca, UEFA tarafından iki maç cezalı olan Merih Demiral da sahada yer alamayacak. Buna karşın, kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın cezalarını tamamlayarak sahadaki yerlerini alacak.

Türkiye’nin Muhtemel 11’i

  • Kaleci: Mert Günok
  • Defans: Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu
  • Orta Saha: Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu
  • Forvet: Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz, Arda Güler

HOLLANDA'NIN PERFORMANSI

Hollanda, D Grubu'nda Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ederek grubu en iyi üçüncüler arasında tamamladı. Son 16 turunda Romanya'yı 3-0 gibi net bir skorla geçerek çeyrek finale yükseldi.

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ

EURO 2024’te çeyrek finalde şu eşleşmeler yer alıyor:

  • İspanya - Almanya (İspanya yarı finale yükseldi)
  • Portekiz - Fransa (Portekiz yarı finale yükseldi)
  • İsviçre - İngiltere
  • Hollanda - Türkiye

Türkiye, Hollanda karşısında galip gelmesi durumunda yarı finalde İsviçre - İngiltere eşleşmesinin kazananıyla karşılaşacak. Yarı final maçı 10 Temmuz’da Dortmund’da oynanacak ve final heyecanı ise 14 Temmuz’da yaşanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri