EURO 2024'te bugün: Final perdesi aralanıyor! | Turnuvaya futboluyla damga vuran İspanya, gol atmakta zorlanan güçlü Fransa!

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Yarı final etabı bu akşam tek maçla devam ediyor. EURO 2024'te bu akşam Fransa ve İspanya karşı karşıya gelecek.

EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda heyecan dorukta. Turnuvanın favorilerinden İspanya ve Fransa, yarı final mücadelesinde karşı karşıya geliyor. Allianz Arena'da oynanacak olan bu kritik mücadeleyi Slovenya Futbol Federasyonu'ndan Slavko Vincic yönetecek. Yardımcı hakemler ise Tomaz Klancnik ve Andraz Kovacic olacak.

İSPANYA - FRANSA MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

İspanya ile Fransa arasındaki yarı final mücadelesi, 9 Temmuz Salı günü saat 22.00'de başlayacak. Maç, TRT 1 ekranlarından canlı olarak izlenebilecek. Bu karşılaşmanın galibi, Hollanda ile İngiltere arasındaki yarı final mücadelesini kazanan takım ile 14 Temmuz'da oynanacak finalde karşılaşacak.

İSPANYA'NIN TURNUVADAKİ PERFORMANSI

Turnuvanın en etkili takımlarından biri olan İspanya, grup aşamasında ve sonrasındaki performansıyla dikkat çekiyor. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finale yükseldi. Lamine Yamal, Morata, Williams ve Rodri gibi oyuncuların performansı öne çıktı.

FRANSA'NIN YARI FİNALE GİDEN YOLU

Fransa, D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele etti. Bir galibiyet ve iki beraberlikle gruptan ikinci sırada çıkan Fransa, son 16 turunda Belçika'yı mağlup etti. Çeyrek finalde ise Portekiz ile karşılaşan Fransa, 90 dakika ve uzatmalar sonucunda eşitliği bozamasa da penaltı atışlarında galip gelerek adını yarı finale yazdırdı.

Muhtemel 11'ler

İspanya:

  • Kaleci: Unai Simon
  • Savunma: Navas, Nacho, Laporte, Cucurella
  • Orta saha: Olmo, Rodri, Fabian Ruiz
  • Forvet: Lamine Yamal, Morata, Williams

Fransa:

  • Kaleci: Maignan
  • Savunma: Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez
  • Orta saha: Kante, Tchouameni, Camavinga
  • Forvet: Griezmann, Kolo Muani, Mbappe

REKABETTE 37. RANDEVU

İspanya ile Fransa, A milli takım seviyesinde 37. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 36 müsabakanın 16'sını İspanya, 13'ünü ise Fransa kazandı. Yedi mücadele ise beraberlikle sonuçlandı. İspanya'nın attığı 64 gole, Fransa 39 golle karşılık verdi. Son dönemde yapılan maçlarda İspanya'nın bariz üstünlüğü bulunuyor; son 16 yıldaki 8 müsabakada 5 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti.

FRANSA’NIN SAVUNMA PERFORMANSI

Fransa, turnuva boyunca sadece 1 gol yedi ve 5 maçın 4'ünde kalesini gole kapattı. Fransızların yedikleri tek gol, Polonya karşısında penaltıdan geldi. Bu güçlü savunma performansı, Fransa'yı yarı finale taşıyan en önemli etkenlerden biri oldu.

İSPANYA'DA CEZALI OYUNCULAR

İspanya Milli Takımı'nda savunmanın önemli isimleri Dani Carvajal ve Robin Le Normand, çeyrek finaldeki Almanya müsabakasında gördükleri kartlar nedeniyle cezalı duruma düştü. Ayrıca, Almanya karşılaşmasında sakatlanan Pedri'nin yanı sıra Nacho ve Ayoze Perez'in durumları maç saatinde netleşecek. Fransa'da ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

FRANSA AKAN OYUNDA GOL ATAMADI

Fransa, turnuvada akan oyunda gol bulmakta zorlandı. Gruptaki tek golünü penaltıdan bulan Fransa, diğer maçlarda kendi kalesine atılan goller ve penaltılarla sonuca gitti. Akan oyunda gol atma sorununu İspanya karşısında çözmeye çalışacaklar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri