EURO 2024'te kimler var? | 24 yıl sonra Avrupa Şampiyonasında yer alan Sırbistan hücumda dikkat çeken isimlere sahip

Fenerbahçe'nin kaptanı Dusan Tadic önderliğindeki Sırbistan Milli Takımı, EURO 2024'te İngiltere, Danimarka ve Slovenya ile mücadele edecek. Bu turnuva, Sırbistan'ın uzun zamandır beklediği bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Sırbistan, tarihindeki en başarılı dönemlerden birini "Yugoslavya" adı altında yaşamış ve önemli başarılar elde etmişti. Ancak zamanla bu gücünü kaybeden ve beklentilerin altında kalan bir performans sergileyen Sırbistan, son yıllarda eski günlerini arıyordu.

Son 5 turnuvada yer alamayan Sırbistan, EURO 2024 için İngiltere, Danimarka ve Slovenya ile eşleştiği C Grubu'nda mücadele edecek.

Grupta favori olarak görülen İngiltere ve Danimarka'nın yanı sıra sürpriz peşinde koşacak Sırbistan'ın kadrosu ve turnuva geçmişi merak konusu oldu. İşte, Sırbistan Milli Takımı'nın EURO 2024 için hazırlıkları ve kaptanı Dusan Tadic'in liderliğindeki yolculuğu:

BULGARİSTAN VE MACARİSTAN'I YENEMEDEN GELEN İKİNCİLİK

EURO 2024 elemelerinde dengeli bir performans sergileyen Sırbistan, G Grubu'ndan çıkarak finallere katılma hakkı kazandı. Macaristan, Karadağ, Litvanya ve Bulgaristan'la mücadele eden Sırbistan, Macaristan'a her iki maçta da yenildi ve grubunu 4 galibiyet 2 beraberlikle 14 puanla ikinci sırada tamamlayarak finallere yükseldi. Bu süreçte 15 gol atıp, kalesinde 9 gol gören Sırbistan, teknik direktör Dragan Stojkovic yönetiminde grupta sadece Litvanya ve Karadağ maçlarında galip gelebildi.

**Kaptan Tadic**

Sırbistan Milli Takımı'nın kaptanlığını Fenerbahçe'nin lideri Dusan Tadic yapıyor. Tadic'in yanı sıra Strahinja Pavlovic, Sergej Milinkovic Savic ile hücumda iki nefis golcü Vlahovic ve Aleksandar Mitrovic gibi isimler takımın bel kemiğini oluşturuyor.

EURO 2024 için 26 kişilik kadro belirlendi ve Dragan Stoijkovic'in tercihleriyle oluşturuldu.

Kaleci: Predrag Rajković, Vanja Milinković-Savić, Đorđe Petrović

Defans: Nemanja Gudelj, Nikola Milenković, Strahinja Pavlović, Filip Mladenović, Miloš Veljković, Uroš Spajić, Srđan Babić, Nemanja Stojić

Orta saha: Dusan Tadic, Filip Kostic, Sergej Milinkovic Savic, Nemanja Maksimovic, Sasa Lukic, Andrija Zivkovic, Mijat Gacinovic, Ivan Ilic, Srdan Mijailovic, Veljko Birmancevic

Forvet: Aleksandar Mitrovic, Luka Jovic, Dusan Vlahovic, Petar Ratko

24 YIL SONRA AVRUPA ŞAMPİYONASINDA

Sırbistan'ın EURO tarihindeki en büyük başarısı, Yugoslavya adı altında 1960 ve 1968 organizasyonlarında final oynaması ve 1976'da yarı finale çıkmasıydı. 1954,1959 ve 1990 Dünya Kupasında da aynı isimle çeyrek final oynayan Sırbistan son dört dünya kupasına da Sırbistan adıyla katılmayı başardı. Sırbistan EURO 2000 sonrası ise ilk kez Avrupa Şampiyonasında mücadele edecek.

Sırbistan'ın EURO 2024 C Grubu'nda oynayacağı maçlar şu şekilde:

- 16 Haziran: Sırbistan-İngiltere (22.00)
- 20 Haziran: Slovenya-Sırbistan (16.00)
- 25 Haziran: Danimarka-Sırbistan (22.00)

MITROVİC VE VLAHOVİC BU SEZON TOPLAM 58 GOL ATTI

Sırbistan üçlü savunmayla oynamaya alışkın bir takım. Takımın en büyük yıldızı Vlahovic, bu sezon Juventus formasıyla 38 maçta 18 gol atıp 3 asist kaydetti. Lazio'dan Suudi Arabistan'a trasnfer olan Sergej Milinkovic Savic ise Arabistan'da 44 maçta 12 gol 17 asistle oynadı. Bir diğer yıldız golcü A. Mitrovic ise Sırbistan milli takımının en golcü ismi. 29 yaşındaki Mitrovic bu sezon transfer olduğu Suudi Arabistan'da 44 maçta 40 gol 8 asist kaydetti. Sırbistan'ın Avrupa Şampiyonasına formda geldiğini söylemek zor. Sırplar son 10 maçta 5 kez mağlup oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri