Fenerbahçe zorlu Samsunspor deplasmanında: İlk 11'de değişiklik var!

Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Fenerbahçe, ligin dikkat çeken ekiplerinden Samsunspor’a konuk oluyor. Şampiyonluk yolunda kritik bir karşılaşmaya çıkacak olan sarı-lacivertliler, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda galibiyet arayacak. Mücadele bu akşam saat 19:00’da başlayacak ve beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Karşılaşmayı Muhammet Ali Metoğlu yönetecek.

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, bu sezon deplasman maçlarında kaybetmeden yoluna devam ediyor. Sarı-lacivertliler, dış sahada oynadığı 4 karşılaşmada 3 galibiyet ve 1 beraberlik alarak önemli bir performans sergiledi. Özellikle son 3 deplasman maçında rakiplerinden gol yemeden sahadan galibiyetle ayrılan Fenerbahçe, Samsunspor karşısında da aynı başarıyı sürdürmek istiyor.

SARI-LACİVERTLİLERDE TADİC VE DZEKO ÖNE ÇIKIYOR

Fenerbahçe’de bu sezon takımın en etkili isimleri Edin Dzeko ve Dusan Tadic oldu. Dzeko, ligde 5 gol ve 1 asistlik performansıyla öne çıkarken, Tadic ise 4 gol ve 3 asistle takımına katkı sağladı. Fenerbahçe’nin bu sezon ligde attığı 16 golün büyük bir kısmında bu iki oyuncunun imzası bulunuyor. Sarı-lacivertliler, savunmada da sağlam bir görüntü çiziyor ve Beşiktaş ile birlikte ligin en az gol yiyen takımı konumunda.

SAMSUNSPOR ÇOK FORMDA

Thomas Reis’in çalıştırdığı Samsunspor, bu sezon gösterdiği başarılı performansla dikkat çekiyor. Karadeniz ekibi, 8 maçta 6 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak ligde 18 puanla 2. sırada yer alıyor. Samsunspor’un hücum hattında Olivier Ntcham, Marius Mouandilmadji ve Zeki Yavru’nun performansları dikkat çekiyor. Kırmızı-beyazlılar, bu sezon ligde 14 gol atarken, kalelerinde ise 7 gol gördüler.

FENERBAHÇE'NİN HEDEFİ ÜÇ PUAN

Ligde Galatasaray, Samsunspor ve Beşiktaş’ın gerisinde 4. sırada bulunan Fenerbahçe, Samsunspor deplasmanından üç puanla dönerek çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Milli ara öncesi dinlenme fırsatı bulan sarı-lacivertliler, bu kritik karşılaşmayı kazanarak zirve mücadelesindeki yerini sağlamlaştırmak istiyor.

İKİ TAKIM ARASINDAKİ REKABET

Fenerbahçe ve Samsunspor, tarih boyunca 62 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 35’ini Fenerbahçe kazanırken, Samsunspor 12 galibiyet aldı. 15 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe, Samsunspor karşısında toplam 108 gol atarken, Samsunspor 58 golle yanıt verdi.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Fenerbahçe:

Samsunspor:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri