Fenerbahçe'de bir hüsran daha

Fenerbahçe, bir Şampiyonlar Ligi Ön Eleme gecesinden daha mutsuz ayrıldı.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Fenerbahçe uzun yıllar süren şanssızlığını kırmak için adeta her yolu denedi. Bunun için tabiri caizse kupa canavarı bir teknik adam getirildi.

Kariyerinde 2 Şampiyonlar Ligi, 2 Avrupa Ligi ve 1 Konferans Ligi Kupası bulunan Jose Mourinho ise Fenerbahçe ile ilk kez bir Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına çıktı.

Daha önce Avrupa Ligi ve Konferans Ligi ön eleme maçlarına çıkan Portekizli teknik direktör, Şampiyonlar Ligi ön eleme aşamasında ilk defa görev aldı. Mourinho’nun çalıştırdığı Fenerbahçe, Lille deplasmanından mağlup ayrıldıktan sonra turu İstanbul'a bırakmıştı.

Lille karşısında 90.dakikada gelen gol belki de her şeyi terse çevirecekti ama olmadı. Uzatmalarda gelen penaltı golü, rakibin on kişi olmasına rağmen yapılamayan baskı turu Fenerbahçe'nin elinden aldı götürdü.

Fenerbahçe, tarihindeki 14 Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında 4 kez gruplara kalmayı başardı. Sarı-lacivertliler, 10 kez ise elemelerde turu geçemedi. Bir önceki sezonda da teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, 2. ön eleme aşamasında Dinamo Kiev'e yenilerek elendi. Bu karşılaşmada İsmail Yüksek kırmızı kart gördü, Enner Valencia ise penaltı kaçırdı. Maç uzatmalara gitti ve Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Oleksandr Karavaev, attığı golle Dinamo Kiev'i bir üst tura taşımıştı.

Son olarak 2008-09 sezonunda şampiyonlar liginde mücadele edebilen Fenerbahçe o tarihten bu yana kupada boy gösteremiyor. Daha ilginç bir istatistik ise şu an 3.Lig'de bulunan Bursaspor'un son şampiyonlar ligi maçı daha yakın bir tarihte oynandı.

Fenerbahçe bu sonuçla Avrupa Ligi gruplarında yoluna devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri