Filenin Sultanları Paris Olimpiyatları'nda final peşinde: İtalya'dan rövanş alma zamanı!

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda yarı finale yükselme başarısını göstererek tarih yazdı. Filenin Sultanları yarı finalde gruplarda mağlubiyet yaşadığı İtalya karşısında bu akşam kritik mücadeleye çıkıyor.

Olimpiyatlara damgasını vuran isimlerden biri de Melissa Vargas. Vargas’ın etkileyici performansı, takımın yarı finale yükselmesinde büyük rol oynarken, gözler şimdi Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Eda Erdem, ve Cansu Özbay gibi diğer yıldız oyuncularda. Daniele Santarelli yönetimindeki milliler, zorlu bir yolculuğun ardından yarı finale yükseldi ve şimdi finale adını yazdırma hesapları yapıyor.

İTALYA NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR

Rakip İtalya, olimpiyatlardaki güçlü performansıyla dikkat çekiyor. Grup aşamasında Türkiye’yi de mağlup eden İtalya, henüz yenilgi yüzü görmedi. C Grubu’nda Dominik Cumhuriyeti, Hollanda ve Türkiye'yi yenerek üçte üç yapan İtalya, bu galibiyetlerle çeyrek finalde Sırbistan'ı da 3-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

TÜRKİYE - İTALYA YARI FİNAL MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Paris 2024 Yaz Olimpiyatları’nda Türkiye ile İtalya arasındaki yarı final mücadelesi, 8 Ağustos Perşembe günü saat 21.00’de Fransa'nın başkenti Paris'teki South Paris Arena'da oynanacak. Bu önemli karşılaşma, TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

İTALYA İLE SON MAÇLARDA DURUM NE

Filenin Sultanları İtalya'ya gruptaki maçta 3-0 yenilmişti. Paris'teki tek mağlubiyetimiz olan bu maç öncesinde ise Türkiye ağır bastı. İki takımın son 10 maçında millilerimiz 6 kez İtalya 4 kez kazandı. Son 2 maçı İtalya kazanırken İtalya karşısında son galibiyeti ise 1 Eylül 2023'te yine bir yarı finalde aldık. O sezon Kadınlar Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İtalya'yı finalinde ise Sırbistan'ı yenen Filenin Sultanları şampiyon olmuştu.

TARİHİ BAŞARI İÇİN SON ADIM

Filenin Sultanları, bu kritik maçta İtalya’yı mağlup etmeleri durumunda adlarını finale yazdıracak. Bu, Türkiye'nin kadın voleybolunda olimpiyatlarda finale yükselmesi açısından tarihi bir başarı olacak.

Kazananın finaldeki rakibi ise Brezilya'yı 3-2 yenen ABD olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri