Filistin, FIFA'dan İsrail'e men kararı bekliyor

FIFA'nın 3 Ekim tarihinde nihayete erdirmesi beklenen Filistin Futbol Federasyonu'nun (PFA), İsrail'in uluslararası futboldan çıkarılması amacıyla yaptığı başvurudan önce bağımsız bir hukuki değerlendirme aldığı duyuruldu.

PFA, FIFA'dan aldığı bağımsız hukuki değerlendirmeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, FIFA'nın tarafsızlığının takdir edildiğini belirtti. Ayrıca, sürecin adil sonuçlanacağına duyulan güven vurgulandı. PFA, FIFA'nın 3 Ekim'deki nihai kararını sabırsızlıkla beklediklerini ve aynı tarihte İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesini umduklarını ifade etti.

Geçen nisan ayında PFA, FIFA'ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etmişti. Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi Başkanı Cibril er-Rucub, geçen mayıs ayında PFA'nın İsrail'in ihracı için FIFA'ya yaptığı başvuruyu geri çekmeleri için İsrailli yetkililer tarafından tehdit edildiklerini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri