Formalarda Atatürk detayı

Yeni sezon forma tanıtımlarına yine Atatürk sevgisi damga vurdu. Gençlerbirliği’nin başlattığı akımla birlikte birçok takım formada Atatürk detayı gösteriyor.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Takımlar her sezon yeni forma tanıtımlarıyla gündem olurken son yıllarda özellikle Gençlerbirliği’nin başlattığı akımla birlikte birçok takım formada Atatürk detayı gösteriyor. Kimi takımlar imzasını, kimi takımlar silüetini kimi takımlar ise Anıtkabir görseli ile formalarında Atatürk’ü anıyor.

Bu sezon ülkemizdeki takımlardan Manisa FK ilk olarak formasında bu detaya yer verdi. Kırmızı formasını tanıtan Manisa FK, formanın sırt bölümünde Atatürk’ün gözlerinin yer aldığı bir görsel kullandı, yazı olarak da “Bir çift Mavi Göz’ün izindeyiz” yazısına yer verildi. Kamuoyu tarafından büyük beğeni toplayan bu formanın, Manisa FK’nin bu sezon en çok satan forması olacağı düşünülüyor.

Forma tasarımlarında en ilginç destek ise şüphesiz Üsküp FK’den geldi. Makedonya’da Üsküp Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Üsküp FK gönülleri fetheden bir tasarıma imza attı.

Üsküp 1911 FK, yeni sezon için tanıttığı formalarını Mustafa Kemal Atatürk'ten ilham alarak tasarladı. Siyah-beyaz renklere sahip olan bu formalar, Atatürk'ün giydiği süveterden esinlenilmiş. Formanın ön kısmında Atatürk'ün imzası ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel bir tasarım yer alıyor. Ayrıca formanın iç kısmında, Atatürk'ün ünlü sözü olan "Zafer inananlarındır" yazısı bulunuyor.

Kulüp tarafından yapılan paylaşımda, "Ata’mızın süveterinden esinlenerek tasarladığımız ve bu sezon giyeceğimiz formamız güncellenmiş haliyle satışta" ifadelerine yer verildi. Bu özel tasarım formalarla Üsküp 1911 FK, yeni sezonda sahada yer alacak ve Atatürk'ün mirasına olan bağlılığını bir kez daha gösterecek.

Liglerin başlamasına kısa bir süre kala birçok takım tanıtım organizasyonlarını başlatırken başka hangi takımların bu listeye ekleneceği merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri