Futbol dünyası Beckenbauer'e ağlıyor

Futbol dünyası, 78 yaşında hayatını kaybeden Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer için taziye mesajları yayımlamaya devam ediyor.

Futbol camiası, 78 yaşında aramızdan ayrılan Alman futbol efsanesi Franz Beckenbauer için duyduğu üzüntüyü taziye mesajlarıyla ifade etti.

Bayern Münih Kulübü, Beckenbauer'in efsaneleştiği döneme vurgu yaparak, "Artık dünyamız eskisi gibi değil; daha karanlık, daha sessiz ve daha kötü durumda. Eşsiz 'Kaiser' olmadan asla bugünkü kulüp olamayacak Bayern Münih, Beckenbauer'in yasını tutuyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

Almanya Futbol Federasyonu (DFB) da Beckenbauer için "DFB, Franz Beckenbauer'in yasını tutuyor. Beckenbauer, Almanya'da futbolu eşi benzeri olmayan bir şekilde etkiledi." ifadelerini kullandı.

FIFA'nın açıklamasında, "Alman ve dünya futbolunun bir efsanesi. Franz Beckenbauer, Alman futbolunda ve uluslararası futbolda onlarca yıldır, önce oyuncu, sonra teknik direktör ve daha sonra da yönetici olarak efsanevi bir figürdü. FIFA Başkanı Gianni Infantino, 78 yaşında vefat eden Franz Beckenbauer'i anıyor." denildi.

UEFA da Beckenbauer'in vefatını "Avrupa futbolunun en büyük isimlerinden Franz Beckenbauer, 78 yaşında vefat etti. 'Der Kaiser' olağanüstü bir oyuncu, başarılı bir antrenör ve Alman futbolunu şekillendiren bir uzmandı." şeklinde değerlendirdi.

Beckenbauer'in geçmişte görev yaptığı takımlar ve futbol dünyasının birçok önemli ismi, sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaşarak efsane oyuncunun anısını yaşatma çabasına katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri