Futbol dünyasının acı kaybı! Christoph Paul Daum hayatını kaybetti

Türkiye'de Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor gibi büyük kulüplerde teknik direktörlük yapan ünlü Alman antrenör Christoph Daum, 70 yaşında hayatını kaybetti.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor gibi takımlara teknik direktörlük yapan Christoph Paul Daum 70 yaşında hayatını kaybetti.

Bir süredir kanser tedavisi gören Daum'un vefatını, Fenerbahçe ve Köln'de birlikte çalıştığı eski futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat, sosyal medya hesabından duyurdu.

Özat, paylaşımında "Hocam Daum'un biraz önce vefat haberini aldım ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim. Ruhun şad olsun, ışıklar içinde uyu" ifadelerine yer verdi.

CHRİSTOPH DAUM KİMDİR?

Christoph Paul Daum, 24 Ekim 1953'te Oelsnitz, Erzgebirge, Doğu Almanya'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine 1971 yılında Sportfreunde Hamborn 07 takımında başlayan Daum, 1975'te Köln II takımına transfer oldu. 1981 yılında, 28 yaşındayken Almanya Amatör Şampiyonluğu'nu kazandıktan sonra futbolculuk kariyerini noktaladı.

Teknik direktörlük lisansını almasının ardından 1981'de antrenörlük kariyerine adım atan Daum, Türkiye ve Avusturya liglerinde şampiyonluklar yaşadı. Ancak, kariyerinde üç kez son haftalara lider olarak girmesine rağmen şampiyonluğu kaybetti.

1999-2000 sezonunda Bayer Leverkusen'de, 2005-2006 ve 2009-2010 sezonlarında ise Fenerbahçe'de son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle şampiyonlukları kaçırdı. Türkiye'de Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı şampiyonluğa taşıyan Daum, ülkedeki son görevini Bursaspor'un başında üstlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri