Futbola 3 yeni kural: IFAB önerileri açıkladı!

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB), futbol dünyasında uygulanacak yeni kuralları belirlemek üzere toplandı. Toplantı sonucunda, alt liglerde denenmek üzere üç yeni kuralın onaylandığı duyuruldu.

IFAB'ın açıklamasında ilk olarak, takım kaptanlarının belirli durumlarda hakemle iletişim kurmasına izin verileceği belirtildi. Bu kural, oyuncular arasındaki iletişimi düzenlemeyi amaçlıyor ve sahada hakeme itirazlarda kaosun önüne geçmeyi planlıyor.

İkinci olarak, hakemlerin, takımlara belirli durumlarda kendi ceza sahalarına giderek su molası yapma hakkı tanıması bekleniyor.

Üçüncü olarak, kalecinin topu oyuna sokma süresinin 8 saniyeye çıkarılması ve sekiz saniye geçtikten sonra topun oyuna sokulmaması durumunda topun rakip takıma geçmesi önerildi. Bu kural, kalecilerin zaman kazanma taktiklerine sınırlama getirerek oyunun hızını artırmayı amaçlıyor.

Toplantıda tartışılan bir diğer önemli konu olan mavi kart uygulamasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. FIFA Başkanı Gianni Infantino, mavi kart uygulamasına karşı olduklarını belirterek bu konuda endişelerini dile getirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri