Galatasaray aradığı sağ beki Fenerbahçe'de buldu!

Galatasaray, yaz transfer döneminde Michy Batshuayi’yi Fenerbahçe’den kadrosuna katarak ses getiren bir hamle yapmıştı. Sarı Kırmızılılar, ezeli rakiplerinden bir transfer daha yapmaya hazırlanıyor.

Bu kez Galatasaray'ın hedefinde, Fenerbahçe’nin yıldız sağ beki Bright Osayi-Samuel var. Fenerbahçe yönetimi, Osayi-Samuel’in sezon sonunda sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle oyuncuyu kaybetme endişesi yaşarken, Galatasaray’ın bu durumu fırsata çevirmek istediği konuşuluyor.

GALATASARAY’IN İLK HAMLESİ BATSHUAYİ OLMUŞTU

2024/25 sezonu yaz transfer döneminde Galatasaray, Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren Belçikalı golcü Michy Batshuayi’yi renklerine bağlamıştı. Batshuayi, Galatasaray’a imza atarken, “Galatasaray beni uzun süredir istiyordu ve sonunda yollarımız kesişti. Burada bana güven duyuldu ve bu güveni boşa çıkarmamak için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullanmıştı. Bu transferle büyük bir güç kazanan Sarı Kırmızılılar, sezon sonunda Fenerbahçe’den bir başka önemli ismi kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürüyor.

OSAYİ-SAMUEL İÇİN GALATASARAY HAMLESİ

Fenerbahçe yönetimi, Bright Osayi-Samuel ile sezon sonunda bitecek olan sözleşmesini uzatmak için çaba sarf ediyor. Ancak Nijeryalı oyuncunun maaş talepleri ve İngiltere’den gelen transfer ilgisi, görüşmeleri zorlaştırıyor. Osayi-Samuel’in yıllık 2.5 milyon Euro maaş talep ettiği, ancak Fenerbahçe’nin bu rakamı karşılamakta zorlandığı biliniyor. Bu durum, Galatasaray’ın devreye girmesine neden oldu. Sarı Kırmızılılar, sezon sonunda serbest kalacak olan 26 yaşındaki futbolcuyu bedelsiz olarak transfer etme fırsatını değerlendiriyor.

FENERBAHÇE YÖNETİMİ HAREKETE GEÇTİ

Fenerbahçe yönetimi, Osayi-Samuel’i bedelsiz kaybetmemek için hızlı hareket etmek zorunda. Ancak yapılan ilk görüşmelerden sonuç alınamadı. Yönetim, oyuncunun milli takım kampından dönüşünün ardından menajeri ile yeniden masaya oturmayı planlıyor. Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un da Osayi-Samuel’in takımda kalmasını istediği biliniyor. Fakat oyuncunun Galatasaray’dan gelen ilgiyi değerlendirme ihtimali, Sarı Lacivertlilerde endişe yaratıyor.

OSAYİ-SAMUEL’İN FENERBAHÇE KARİYERİ

2020-21 sezonunun devre arasında Fenerbahçe’ye transfer olan Bright Osayi-Samuel, İngiltere Championship ekibi QPR’den yalnızca 500 bin Euro karşılığında kadroya katılmıştı. Pereira döneminde sağ bek pozisyonuna çekilen Osayi-Samuel, Fenerbahçe formasıyla 145 maça çıktı ve 7 gol, 14 asistlik performans sergiledi. Ancak bu sezon sakatlıklar ve cezalar nedeniyle yalnızca 6 resmi maçta forma giyebildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri