Galatasaray Avrupa Ligi'nde sahneye çıkıyor: Aslan evinde PAOK'a karşı!

UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, PAOK karşısında taraftarının önünde sahaya çıkacak. Sarı-kırmızılı ekip, kritik karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak Avrupa macerasına iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Derbide elde ettiği galibiyetle moral bulan Galatasaray’da, Fernando Muslera, Hakim Ziyech ve Roland Sallai’nin eksiklikleri dikkat çekerken, teknik direktör Okan Buruk’un kadro tercihleri merak konusu.

GALATASARAY, PAOK’U YENEREK İYİ BAŞLAMAK İSTİYOR

Bu sezon Avrupa’da çıktığı son üç karşılaşmadan mağlubiyetle ayrılan Galatasaray, PAOK karşısında kötü seriye son vermek istiyor. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys'a elenerek Avrupa Ligi'ne kalmıştı. İlk maçta PAOK'u mağlup ederek Avrupa'da yeni bir sayfa açmayı planlayan Galatasaray, gözünü üç puana dikmiş durumda.

MUSLERA, ZİYECH VE SALLAİ’DEN BÜYÜK EKSİKLİK

Galatasaray, PAOK karşısında üç önemli oyuncusundan yoksun sahaya çıkacak. Kaleci Fernando Muslera, Young Boys maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle UEFA'dan aldığı üç maçlık ceza sonucu bu kritik maçta forma giyemeyecek. Fas Milli Takımı'ndan sakat dönen Hakim Ziyech ve UEFA kadrosuna dahil edilmeyen yeni transfer Roland Sallai de mücadelede yer almayacak. Bu eksiklikler, Galatasaray’ın kadro derinliğini test edecek.

OKAN BURUK'UN HÜCUM GÜCÜ DİKKAT ÇEKİYOR

Galatasaray’ın bu sezonki güçlü hücum hattı ise göz dolduruyor. Mauro Icardi, Victor Osimhen, Dries Mertens ve Michy Batshuayi gibi yıldızları barındıran sarı-kırmızılı ekip, PAOK karşısında etkili hücum performansıyla galibiyet arayacak. Son olarak derbide sahaya çıkan yeni transfer Osimhen, takımın en önemli gol silahlarından biri olacak. Tecrübeli isim Dries Mertens ise bu sezonki istikrarlı performansıyla yine kilit bir rol üstlenecek.

UEFA AVRUPA LİGİ'NDE YENİ FORMAT

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde grup aşaması yerine lig formatı uygulanacak. Puan sıralamasında ilk 8’e giren takımlar doğrudan son 16 turuna katılma hakkı kazanacak. Galatasaray, PAOK galibiyetiyle iyi bir başlangıç yaparak bu sezonki hedefi olan ilk 8’e girme yolunda avantaj elde etmek istiyor.

PAOK’UN YUNANİSTAN’DAKİ GÜÇLÜ FORMU

Galatasaray’ın rakibi PAOK ise Yunanistan Süper Ligi'nde lider durumda bulunuyor. Razvan Lucescu’nun çalıştırdığı PAOK, geçen sezonu şampiyon tamamlamış ve bu sezon da ligde 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik alarak güçlü bir başlangıç yapmış durumda. PAOK’un formda olması, Galatasaray için zorlu bir mücadeleyi işaret ediyor.

MUHTEMEL 11'LER:

Galatasaray: Günay, Kaan, Sanchez, Abdulkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Barış, Mertens, Yunus, Osimhen

PAOK: Kotarski, Vieirinha, Koulierakis, Ingason, Baba, Schwab, Konstantelias, Živković, Thomas, Meite, Oliveira

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri