Galatasaray Avrupa'da tur peşinde: Sparta Prag deplasmanında kritik gece |Okan Buruk ve planları!

UEFA Avrupa Ligi'nde heyecan devam ediyor. Galatasaray, bu akşam Çekya'nın Sparta Prag takımına konuk olacak ve Avrupa kupalarındaki 316. mücadelesine çıkacak.

Galatasaray Avrupa Ligi'nde yürüyüşüne devam etmek için bu akşam Prag deplasmanına çıkacak. Cimbom ilk maç 3-2 kazandığı rakibi karşısında berabere kaldığı veya kazandığı taktirde adını son 16 turuna yazdıracak.

Sarı-kırmızılılar, Avrupa arenasındaki geçmişine göz attığımızda, 315 müsabakada 113 galibiyet elde ederek, 118 karşılaşmayı mağlup tamamlamış ve 84 mücadelede beraberlikle sahadan ayrıldı. Bu süreçte rakip fileleri 426 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 468 gol gördü.

SON 10 MAÇINI DA KAZANDI

Son 10 resmi maçını kazanma başarısı gösteren Galatasaray, bu süreçte Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda mücadele etmiş ve çıktığı maçlardan galibiyetle ayrıldı. Ligde lider konumda devam eden sarı-kırmızılılar Avrupa'da da tur peşinde.

Galatasaray yönetimi de bu maç öncesi futbolculara gönderdiği mektuplarla bu sezonki hedefler için motivasyon desteği verdi. Okan Buruk ve öğrencileri 2000'de kazanılan Avrupa Kupası'nın bir tekrarını yaşamanın hesaplarını yapıyor.

EKSİKLER VAR

Galatasaray'ın, Sparta Prag maçında önemli eksikler var. Kırmızı kart cezası nedeniyle Victor Nelsson'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Serge Aurier ve Hakim Ziyech, kadroda yer almayacaklar. Ayrıca, UEFA'ya bildirilen listede yer almayan Derrick Köhn ve Eyüp Aydın da maçta görev alamayacaklar.

Sparta Prag cephesinde de önemli eksikler bulunuyor. İlk maçta kırmızı kart gören Matej Rynes ile sarı kart cezalıları Ladislav Krejci ve Veljko Birmancevic, takımlarını bu mücadelede temsil edemeyecek.

OKAN BURUK VE PLANLARI

Okan Buruk son oynanan Ankaragücü maçında değişik varyasyonlar denedi. Turu geçmekten başka düşüncesi olmayan Galatasaray, Ankaragücü maçının ikinci yarısında bazı denemeler yaptı.

Teknik Direktör Okan Buruk, Zaha'nın da oyuna dahil olduğu dakikalarda Fildişili yıldızı Icardi'nin yanında kullandı. 2-5-3 hücum setini deneyen Buruk, Prag deplasmanında gole ihtiyacı olduğu dakikalarda bu taktik anlayışla bir cevap verebilir. Maçın sonlarına doğru sahaya Vinicius'u da atan Buruk, topla birlikte hücum ederken sadece stoperlerini geride bırakarak kalabalık bir hücum hattı oluşturdu.

Basın toplantısında da rakip Sparta Prag'ın sol ayaklı stoperinin eksikliği üzerine bir pres kurgusu yapmanın sinyallerini veren Okan Buruk'un nasıl bir maç planıyla mücadele edeceği merak konusu...

Sparta Prag karşısında ilk maçtan avantajlı olan Galatasaray, sezonun kırılma maçlarında birine bu akşam çıkacak. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, sarı-kırmızılıların Çekya ekibiyle deplasmanda oynayacağı mücadeleyi Anthony Taylor yönetecek.

Karşılaşma saat 23.00'de EXXEN ekranlarından naklen yayınlanacak...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri