Galatasaray Kopenhag öncesi dişli rakibini ağırlıyor: Rakip Adana Demirspor

Galatasaray Trendyol Süper Lig'in 15. hafta açılış müsabakasında evinde ligin dişli takımlarından Adana Demirspor'u konuk ediyor.

Galatasaray Şampiyonlar Liginde oynayacağı 'ya tamam ya devam' maçı öncesi evinde Adana Demirspor'u ağırlayacak. İki takım arasındaki rekabette Galatasaray'ın ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Geçmişte oynanan 38 maçın 20'sini Galatasaray kazanırken, Adana Demirspor sadece 9 kez galip geldi. İki takım arasında 9 müsabaka ise berabere sonuçlandı.

ASLAN EVİNDE RAHAT

Özellikle İstanbul'da oynanan maçlarda Galatasaray, sahasındaki üstünlüğünü korudu. Bu maçlardan 15'ini kazanan Galatasaray, Adana Demirspor'a sadece 2 galibiyet şansı tanıdı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda rakip fileleri 46 kez havalandırırken, Adana Demirspor ise 15 gol attı.

Galatasaray'ın evinde oynadığı son 9 Süper Lig maçını kazanarak avantajını sürdürdü. Bu galibiyetlerin 8'inde en az 2 gol atan Galatasaray, toplamda 30 gol buldu. Adana Demirspor ise bu maçlarda sadece 6 gol kaydedebildi.

Adana Demirspor'un İstanbul'daki performansı ise pek parlak değil. Son 35 deplasman maçında sadece 4 galibiyet elde edebilen takım, genellikle gol yediği maçlarda zorlanıyor. Bu süreçte sadece 4 kez galip gelebilen Adana Demirspor, Fenerbahçe, Kasımpaşa, VavaCars Fatih Karagümrük ve İstanbulspor'a karşı galibiyetler elde etti.

EKSİK ADANA DEMİRSPOR SERKAN DAMLA'YA EMANET

Teknik Direktör Patrick Kluivert'ın görevden alındığı Adana Demirspor bu sezon Hollandalı çalıştırıcı ile deplasmanda galibiyet alamamış ve 6 maçta 4 puan toplamıştı. Adana Demirspor bu maçlarda 7 gol attı ve kalesinde 10 gol gördü.

Adane Demirspor'da bu maçta kulübede Serkan Damla olacak. 4 yıldır Adana temsilcisinde çalışan Serkan Damla bu maçta Mario Balotelli, A. Gravillon, Ertaç ve K. Rodrügues'ten faydalanamayacak.

İki ekip arasında tarihte en farklı galibiyetlere imza atan takım ise Galatasaray. Aslan, 1983-1984 sezonunda sahasında 9-2'lik, 1987-1988 sezonunda ise deplasmanda 5-0'lık skorlarla kazandılar. Adana Demirspor'un en farklı galibiyeti ise 1982-1983 sezonunda sahasında 3-0'lık skorla gerçekleşti.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, S. Boey, V. Nelsson, Abdülkerim, Barış Alper, Torreira, K. Demirbay, Tete, D. Mertens, Kerem, M. Icardi

Adana Demirspor: Magomedaliev, Svensson, Semih, Cisse, Yusuf E., Emre, B. N'Diaye, Yusuf S., Y. Belhanda, Nani, M. Niang

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri