Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı'nın Şampiyonlar ligi rakipleri belli oldu: Son 2 sezonun finalisti ile aynı grupta

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda mücadele edecek. Rakipleri ise kadın futbolunun dev kulüpleri arasında yer alan Lyon, Wolfsburg ve Roma oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Türk kadın futbol takımı olarak tarihe geçti.

GALATASARAY'IN RAKİPLERİ

Galatasaray, zorlu A Grubu'nda en çok dikkat çeken takımlardan biri olan Lyon ile eşleşti. Fransız ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde en çok şampiyonluk yaşayan takım unvanına sahip ve 8 kez Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı. Geçen sezon ise finalde Barcelona'ya 2-0 yenilmişti. Alman temsilcisi Wolfsburg da son dönemde Şampiyonlar Ligi'nin güçlü ekiplerinden biri. Wolfsburg, 2022-2023 sezonu finalinde yine Barcelona'ya 3-2 yenilerek kupayı kaybetmişti. Roma ise son yıllarda kadın futbolunda yükselen bir takım olarak dikkat çekiyor.

TARİHİ BAŞARI

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda Slavia Prag'ı deplasmanda uzatmalarda attığı golle 2-1 yenerek Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Bu sonuçla Türk futbol tarihinde Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk kadın futbol takımı olmayı başaran Galatasaray, önemli bir başarıya imza attı.

Sarı-kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi'nde göstereceği performans, hem kulüp hem de Türk futbolu için büyük bir merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri