Galatasaray rekora koşuyor

Trendyol Süper Lig’de 7. hafta, heyecan verici maçlarla devam ediyor. Galatasaray, Kasımpaşa karşısında rekora koşmak istiyor. Galatasaray-Kasımpaşa maçı ilk 11'ler haberimizde...

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe derbisinden galibiyetle ayrılarak moral bulan Galatasaray, bu hafta Kasımpaşa’yı ağırlayacak. Ligde üst üste 6 galibiyet alarak kulüp rekorunu egale eden sarı-kırmızılılar, bu maçı kazanması durumunda tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atacak. Galatasaray, ev sahibi olduğu bu karşılaşmada da galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

AVRUPA’DA DA GALİBİYETLE DÖNÜYOR

Galatasaray, hafta içinde UEFA Konferans Ligi'nde Yunan ekibi PAOK ile karşılaştı ve sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Teknik direktör Okan Buruk’un öğrencileri, Kasımpaşa karşısına moralli bir şekilde çıkacak. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı devam eden Hakim Ziyech dışında önemli bir eksik bulunmuyor.

İÇ SAHADA GALİBİYET SERİSİ

2024 yılında evinde oynadığı 14 lig maçının 13’ünü kazanan Galatasaray, bu süreçte Trendyol Süper Lig ve Avrupa’nın beş büyük liginde iç sahada en yüksek galibiyet oranını yakalayan takım oldu. Kasımpaşa karşısında da bu istatistiği güçlendirmek isteyen Galatasaray, galibiyet serisini sürdürmenin peşinde.

KASIMPAŞA ZORLU MÜCADELEDE

Kasımpaşa, Galatasaray'a rakip olduğu son dört lig maçını kaybederek bu rekabette en uzun mağlubiyet serisini tekrar etme tehlikesiyle karşı karşıya. Ancak lacivert-beyazlılar, İstanbul ekiplerine karşı oynadıkları son 7 deplasman maçının 3’ünden galip ayrılmayı başardı. Kasımpaşa'da teknik direktör Sami Uğurlu'nun cezası nedeniyle takımının başında yer alamayacak olması önemli bir eksiklik olarak dikkat çekiyor.

İKİ EKİP ARASINDA 41. RANDEVU

Galatasaray ve Kasımpaşa, Trendyol Süper Lig’de 41. kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 40 maçta Galatasaray 26 galibiyet elde ederken, 7 karşılaşma berabere sonuçlandı. Kasımpaşa ise 7 kez sahadan galip ayrıldı. Bu maçlarda Galatasaray 81 gol atarken, Kasımpaşa 42 golle karşılık verdi.

MUHTEMEL 11'LER

Galatasaray: Muslera, Jelert, Nelsson, Abdülkerim, Jakobs, Torreira, Sara, Sallai, Yunus, Icardi, Osimhen
Kasımpaşa: Gianniotis, Winck, Opoku, Yasin, Ben Ouanes, Gökhan, Hajradinovic, Aytaç, Barak, Fall, Nuno da Costa

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri