Galatasaray şampiyonluk, Fenerbahçe mucize peşinde: Fenerbahçe son deplasman mağlubiyetini Galatasaray'a karşı almıştı

Trendyol Süper Lig'de dananın kuyruğu bugün kopabilir. Fenerbahçe, Rams Park'ta Galatasaray'ın şampiyonluğunu ertelemek, yarışı son haftaya taşımak istiyor.

GALATASARAY EVİNDE SON OLARAK 2022’DE YENİLDİ

Ligde bu sezon tek mağlubiyetini Hatayspor'dan alan ve evinde 18 maçın hepsini kazanan Galatasaray, sezonun ilk yarısında golsüz berabere kaldığı ezeli rakibiyle karşılaşacak. Üst üste 18 maçta sahadan 3 puanla ayrılan Galatasaray, son olarak 11 Ocak'ta Sivas deplasmanında puan kaybı yaşamıştı. Geçen sezon da evinde en çok puan toplayan takım olan Galatasaray, evinde son mağlubiyetini 21 ay önce 13 Ağustos 2022'de Giresunspor karşısında almıştı. Okan Buruk'un Galatasaray Teknik Direktörü olarak ilk iç saha maçı olan o maçın ardından 35 iç saha maçında yenilmeyen bir Okan Buruk ve Galatasaray var. Galatasaray son 8 maçında tam 31 gol attı ve 9 gol yedi.

FENERBAHÇE’NİN SON DIŞ SAHA MAĞLUBİYETİ RAMS PARK’TA İDİ

Lig ikincisi Fenerbahçe ise Sivasspor ve Konyaspor deplasmanlarında aldığı beraberlikle şampiyonluk yarışını mucizelere bıraktı. Son 2 deplasman maçından önce 16 maçta sadece 1 kez berabere kalan ve 15 galibiyet elde eden Fenerbahçe son 2 deplasman maçında 4 puan bıraksa da ligde 18 maçta topladığı 48 puanla deplasmanda en fazla puan toplayan takım. Fenerbahçe dış sahada son mağlubiyetini geçen sezonun 34. haftasında 4 Haziran 2023’te Galatasaray’a karşı 3-0’lık skorla almıştı.

İç sahada lider Galatasaray ise deplasmanda lider Fenerbahçe’nin karşılaşması aynı zamanda ligde en çok gol atan ve en az gol yiyen iki takımı karşılaştırıyor. 92 golle en fazla golü Fenerbahçe atarken Galatasaray da 24 gol yiyerek ligde en az gol yiyen takım.

İki takımın son 10 karşılaşmasında Galatasaray biri hükmen 5 kez kazanırken Fenerbahçe 2 galibiyet aldı 3 maç berabere bitti.

BURUK VE KARTAL’IN MAĞLUBİYETLERİ GALİBİYETİNDEN FAZLA

RAMS Park’ta oynanan son 10 maçta ise Galatasaray 3 kez kazanırken Fenerbahçe 2 galibiyet aldı 5 maç da beraberlikle sonuçlandı.

Okan Buruk ve İsmail Kartal’ı da kaşı karşıya getirecek bu karşılaşma öncesi 2 teknik adam 8 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 4’ünü Buruk 2’sini Kartal kazandı 2 maç berabere bitti.

İsmail Kartal, Galatasaray’a karşı ise 12 maçta 4 galibiyet 6 mağlubiyet 2 beraberlik elde etti. Bu karşılaşmalardan 6’sında Fenerbahçe Teknik Direktörü olan Kartal, bu maçlarda 3 kez kazandı 2 kez kaybetti. Galatasaray’ın stadında 5 kez maça çıkan Kartal tamamında mağlubiyet aldı.

Okan Buruk’un Fenerbahçe karşılaşmalarında da mağlubiyet sayısı galibiyetten fazla. Rakibini 6 kez yenen Buruk, 8 kez mağlup olurken 2 de beraberlik aldı.

GALATASARAY İLK 11:

FENERBAHÇE İLK 11:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri