Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, PAOK maçı öncesi konuştu: "Hedefimiz ilk 8'e girmek"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın saat 22.00'de RAMS Park'ta Yunan ekibi PAOK ile oynanacak maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Buruk, kazanmanın önemine vurgu yaparak, "Avrupa Ligi bizim için bir hedef. Bu ilk maç çok önemli, başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Son üç maçta gösterdikleri performansın kendilerine moral verdiğini ifade eden Buruk, "Üst üste oynamamıza rağmen yorgunlukların üstesinden geliyoruz. Hedefimiz hem Galatasaray hem de Türk futbolu için kazanmak" diye konuştu. Rakipleri PAOK’un Yunanistan şampiyonu olduğunu belirten Buruk, taraftarın desteğiyle birlikte sahada iyi bir performans sergilemek için mücadele edeceklerini söyledi.

Dışarıdan yansıtılan Florya’daki ortamın gerçekte çok farklı olduğunu vurgulayan Buruk, "Burada oyuncularımızın isteği ve öz güveni yüksek. Sezon başında hatalar yaptık, ama şimdi her maça odaklanmış durumdayız" dedi. Icardi’nin sakatlığından sonra hazırlanma sürecinde olduklarını belirten Buruk, takımın güçlü oyuncularla birlikte daha da etkili olacağına inandığını kaydetti.

Transfer dönemindeki genç oyunculara da değinen Buruk, "Yaş ortalamamız 26. Galatasaray’ın geleceği için önemli. Gelen oyuncular hızlıca takıma uyum sağladı" şeklinde konuştu.

Buruk, Avrupa Ligi'nde favori olmalarının özgüven artırıcı bir durum olduğunu belirterek, "Hedefimiz ilk 8'e girmek. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da potansiyeli var. Türk futbolu ve ülke puanı için bu önemli" ifadelerini kullandı.

Kaptan Fernando Muslera’nın cezası nedeniyle oynayamayacağını belirten Buruk, Günay’a güvendiğini ve onun da takım için önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Son olarak, Fenerbahçe derbisi sonrası yaşanan olaylara değinen Buruk, derbinin genel olarak güzel geçtiğini belirtti ve provokasyonlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti. "Derbiler ne kadar sakin kalırsa, ülke futbolu için o kadar önemlidir" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri