Galatasaray'dan olaylı gece hakkında sert açıklama: ''Tesadüf değil''

Galatasaray Spor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara ilişkin güçlü bir açıklama yaptı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un sahaya girerek itilmesi ve tribünlerden atılan yabancı maddeler, Türk futbol camiasını derinden sarstı.

Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz" denildi. Açıklamada, son dönemde artan şiddet olaylarına ve özellikle geçtiğimiz sezonda yaşanan provokatif eylemlere dikkat çekildi. Geçmişte yaşanan olaylarla bugünkü olayların bağlantılı olduğu ifade edilerek, bu tür hadiselerin tesadüf olmadığı belirtildi.

Galatasaray Spor Kulübü'nün sosyal medya hesabından yapılan açıklama şu şekilde:

"Dün oynanan Göztepe - Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan dolayı iki kulübümüze ve tüm spor camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşanan bu hadise, milyonların tutkuyla takip ettiği Türk futbolunu kaosa sürükleyerek toplumsal huzuru bozma senaryosunun bir devamıdır.

Son dönemde yaptığımız uyarılar, bu ve benzeri olayların yenileri yaşanmadan önüne geçilmesi içindi. Geçtiğimiz sezon, Türk hakemlerini taraftar önüne atarak 'gördüğünüz yerde ifşa edin' çağrısı yapanlar, Trabzonspor'un stadında provokasyon gayreti içinde olanlar ve maç sonrasında stadyumumuza kanunsuzca girerek Stat İşletme Direktörümüzü öldüresiye darp edenler, dün yaşanan olayların da içinde olması tesadüf değildir. Eğer o dönemde Türk futbolunun paydaşları yerinde tepki vermiş olsaydı, belki de üzücü olaylar bu noktaya gelmeyecekti.

Sahada FIFA kokartlı hakemimizi yumruklamaya kadar giden gerilim dolu futbol ikliminin sorumluları ve sosyal medyada şiddeti teşvik eden herkes engellenmelidir. Galatasaray Spor Kulübü olarak, sahalarda şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu belirtip, şiddete karışan tüm bireyleri Türk futbolundan uzaklaştırmak için hukuk başta olmak üzere tüm caydırıcı tedbirlerin vakit kaybetmeksizin devreye sokulması için çalışacağımızı Türk spor kamuoyuna duyururuz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri