Gençlerbirliği altyapıyı unuttu

Yakın dönemde Arda Güler, Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci, Mert Çetin, Berat Ayberk Özdemir gibi yıldız adaylarını çıkaran Gençlerbirliği, bu sezon sahada istediği sonuçları alsa da altyapısını unutmuş durumda.

İlhan Cavcav’ın başkanlık döneminde yapmış olduğu atılımlarla tam bir futbolcu fabrikasına dönen Gençlerbirliği, altyapısıyla her zaman adından söz ettirmeyi başardı.

100 yıllık bir tarihi olan başkent ekibi, hem kuruluş felsefesi hem de daha sonraki kulüp politikalarıyla bir “altyapı” takımı kimliğine bürünmüştü.

Yakın dönem isimlerinde bile Arda Güler, Ahmet Çalık, İrfan Can Kahveci, Mert Çetin, Berat Ayberk Özdemir gibi yıldız adaylarını çıkaran Gençlerbirliği, bu sezon sahada istediği sonuçları alsa da altyapısını unutmuş durumda.

3 MAÇTA ALTYAPIYA SÜRE: 0 DAKİKA!

Sezonun ilk maçı olan Ümraniyespor maçında 14 futbolcuya şans veren Gençlerbirliği’nde bu isimlerin hiç biri altyapıdan değildi. Yedekler arasında zorunluluktan yer alan Eralp Aydın, Gökhan Altıparmak ve Atalay Gökçe kendine yer bulamadı.

Deplasmanda 0-0 biten Sakaryaspor maçında da 16 futbolcuya şans veren Sinan Kaloğlu, yine altyapıda yetişmiş bir isme forma vermeyi tercih etmedi. Yedekler arasında yine aynı üç isim forma beklerken Sinan Kaloğlu, tercihini ağırlıklı olarak yeni transferlerden yana yaptı.

Son olarak Aktepe Stadı’nda Bodrumspor’u 1-0 yenen Gençlerbirliği’nde tablo yine değişmedi. 15 futbolcu şans bulurken, Kaloğlu yedek olarak şans bekleyen üç oyuncuya yine forma vermedi.

FLAŞ BAŞLANGIÇ

Gençlerbirliği tek bir altyapı oyuncusuna şans vermeden çıktığı üç maçta 7 puan topladı. Oynadığı futbol ve mücadele ile beğeni toplayan başkent ekibinde, yeni transferler ve geçtiğimiz sezondan devam eden isimler Kaloğlu’nun taktiksel düzeninde istenen sonuçları veriyor.

Gökhan Altıparmak, Atalay Gökçe, Eralp Aydın gibi zorunluluktan kadroya yazılan isimler haricinde Hacettepe 1945’e kiralanacakları söylenen Musa ve Abdullah Şahindere kardeşler, Baran Başyiğit, Ataberk Gök gibi geçtiğimiz sezon kısıtlı da olsa süre almış isimler kadroda yer alıyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri