Gençlerbirliği transfer sezonuna iyi başladı, yeni transferler Gençlerbirliği’ne neler katacak: Metehan, Mikail, Erhan…

Geçtiğimiz sezon Play-Off’u son haftalarda kaybeden Gençlerbirliği, yeni sezon öncesinde yeni bir yönetim ve teknik adamla transfer sezonuna başladı. Gençlerbirliği’nde Fıratcan Üzüm, Metehan Mimaroğlu ve Mikail Okyar’la başlayan transfer sezonunda Sinan Osmanoğlu, Erhan Erentürk ve Samed Onur ile de anlaşma sağlandı.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

METEHAN FORMDA GELİYOR

Samed’i bir kenara bıraktığımızda diğer isimlerin TFF 1.Lig’i yakından tanıdığını söylemek mümkün. 30 yaşındaki Metehan’ın gol yollarında Gençlerbirliği’ne yapacağı katkı sezon içindeki hedefleri gerçekleştirme adına önemli olacak. 2021-2022 ve 2022-2023 sezonlarında Süper Lig’de Adana Demirspor ve Ümraniyespor formaları giyse de en üst ligde gol katkısı yapamayan Metehan, 2022-2023 sezonunun ikinci yarısında Altınordu’da asistlerle ön plana çıksa da geçen sezonu Bandırmaspor formasıyla ligde 6 gol 4 asistle tamamladı ve Gençlerbirliği altyapısında yetişen Rehmetullah ve Moussa Djitte ile birlikte takımda en dikkat çeken isimlerden biri oldu. Geçen sezon bin 1800 dakika civarı sahada kalan Metehan özellikle takım içi rekabet ve hedefler korunursa Gençlerbirliği’nde bu sezonun yıldızlarından biri olabilir.

SAMED ONUR İÇİN BİR ŞANS

Metehan’dan sonra dikkat çeken bir diğer isim Samed Onur. 21 yaşındaki Samed, Bayern Leverkusen altyapısında dikkat çeken bir performans sergilemiş ve Leverkusen 17 yaş altı takımında 25 maçta 18 gol atan Samed 2020-2021 sezonunda B. Leverkusen’le ilk maçına Avrupa Ligi’nde Slavia Prag’a karşı çıktı ve o maçta şu an Ankaragücü forması giyen Cem Türkmen de B. Leverkusen’de oyuna dahil olan isimlerden biriydi. Samed bir sene sonra Süper Lig takımı Fatih Karagümrük’e transfer oldu ve 2 buçuk sezonda İstanbul temsilcisiyle 19 maçta 140 dakika forma giyip 1 gol attı. Geçen sezonun ikinci yarısında Sakaryaspor’a transfer olan Samed, 12 maçta 360 dakika sahada kalırken 1 asistlik katkı yaptı. Özellikle sağ kanatta ve orta sahada forma giyen Samed, form tutarsa Gençlerbirliği’nde orta saha ve kanat rotasyonunda fark yaratan bir isim olabilir. Samed, 8 ve 10 numarada oynamayı, takım arkadaşlarına asist katkısı yapmayı sevdiğini söylerken Türkiye U19 kampında verdiği röportajda Mesut Özil’i örnek aldığını aktarmıştı.

MİKAİL TAM BİR DİNAMO

Gençlerbirliği’nin bir diğer transferi 1999 doğumlu orta saha oyuncusu Mikail Okyar. Makail 6 numara ve 8 numara oynayabiliyor. Galatasaray altyapısına transfer olduktan sonra Ankara Keçiörengücü, Eyüpspor ve Sakaryaspor forması giyen Mikail Okyar son 2 sezondur istikrarlı şekilde TFF 1.Lig’de şans buldu. Geçen sezon Sakaryaspor ve A. Keçiörengücü formalarıyla toplam 32 lig maçında 2 bin dakikadan fazla şans bulan 1999 doğumlu Mikail, bir önceki sezonda da Keçiörengücü formasıyla 32 maçta 2 bin 500 dakikaya yakın şans bulmuş 1 gol atmıştı. Sakatlık yaşamaması ve ligi bilmesi anlamında ön plana çıkan Mikail, Gençlerbirliği’nde Play-Off ve Süper Lig için önemli katkı sunabilir.

SİNAN OSMANOĞLU SAVAŞINI GENÇLERBİRLİĞİ KAZANDI

TFF 1. Lig’in en tecrübeli stoperlerinden biri olan 34 yaşındaki Sinan Osmanoğlu, Ankaragücü ile bu ligde şampiyonluk da yaşamıştı. Geçen sezonun ilk yarısında Çaykur Rizespor formasını sadece 1 maçta giyen ve kış transfer sezonunda TFF 1.Lig takımı Manisa FK’de 14 maçta oynayan Sinan bu maçlarda 1 gol attı. Sinan bir önceki sezonda da sezonun ilk yarısını Süper Lig’de 2 maç oynayarak ve devre arasında TFF 1.Lig ekibi Çaykur Rizespor’a transfer olarak geçirdi. 2022-2023 sezonunda da toplam 1400 dakika sahada kaldı. Son 2 sezonunda 2 bin dakikanın altında süre alan Sinan, 2021-2022 sezonunda ise Ankaragücü formasıyla toplam 38 lig maçının 32’sinde forma giymiş ve 2’si Gençlerbirliği’ne olmak üzere 5 gol 3 asist yapmıştı. Kariyerinde çok fazla sakatlık yaşamasa da geçen sezon sakatlıktan biraz başı ağrıyan Sinan sağlıklı kalabilirse Sinan- Alperen tandemi Gençlerbirliği’nde TFF 1. Lig için yeterli bir tandem olabilir.

ANADOLUGAZETE.COM.TR’NİN TRANSFERİNİ DUYURDUĞU ERHAN ERENTÜRK 1. LİG’DE 110 MAÇA ÇIKTI

Gençlerbirliği’nde Ertuğrul’un yokluğu sonrası Erhan Erentürk ismi olarak anadolugazete.com.tr olarak tarafımızdan duyurulmuştu.

TFF 1.Lig’de çok tecrübeli bir isim olan 29 yaşındaki Erhan, özellikle Altınordu kariyerinin başlarında çok dikkat çeken bir performans sergilemişti. Erhan geçen sezona Sivasspor’la Süper Lig’de başlasa da şans bulamadı ve devre arasında transfer olduğu Manisa FK’de 12 maçta kalesinde 16 gol gördü. Erhan bir önceki sezon ise Süper Lig’de Konyaspor formasıyla kalesinde 5 maçta 11 gol gördü. Ligin üstünde bir kaleci standardı olan Erhan dönem dönem yaptığı zor kurtarışlarla dönem dönem ise kolay pozisyonlarda yediği gollerle dikkat çekti.

FIRATCAN ÜZÜM FARKLI POZİSYONLARDA ŞANS BULABİLİR

Fıratcan Üzüm geçen sezonu şampiyon olan Göztepe’de tamamladı. Orta sahada da oynayabilen 25 yaşındaki Fıratcan geçen sezon Göztepe’de 16 maçta 494 dakika sahada kalabildi ve tek golü Gençlerbirliği’ne attı. 2022-2023 sezonunda da Ankaragücü ile Süper Lig’de 10 maçta 400 dakika şans bulan Fıratcan son olarak 2 sezon önce Adanaspor’da 2000 dakikadan fazla şans bulmuştu. Fıratcan orta sahanın sağında ve merkezde de forma giyebilen bir isim. Fıratcan geçen sezon dönem dönem sol bek ve sol kanat bekte de şans bulmuştu. Gençlerbirliği’nde hem sağ bekte hem sol bekte forma şansı bulabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri