Giovanni van Bronckhorst: İlk bölümü kayıpsız geçtik, mutluyuz

Trendyol Süper Lig’in 4. haftasında Net Global Sivasspor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş’ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, milli araya kayıpsız girdikleri için mutlu olduklarını belirtti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollandalı teknik adam, takımının performansına dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Van Bronckhorst, galibiyeti ve özellikle defansif anlamda iyi bir performans sergileyen Sivasspor karşısındaki mücadeleyi övdü. “Bir galibiyet daha aldık ve bu galibiyet için mücadele etmek gerekiyordu,” diyen van Bronckhorst, penaltının takımlarına yardımcı olduğunu ve Masuaku ile Gedson Fernandes’in önemli pozisyonlar yakaladığını belirtti. Ayrıca, “İkinci yarıda fırsatlar oluşturduk ve golü bulduk. 2. gol bize çok yardımcı oldu. Önemli bir 3 puan kazandık ve ligde ilk bölümü kayıpsız geçtiğimiz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Maçın süresinin sık sık durduğuna dair bir soru üzerine, tecrübeli teknik adam, topun takımında kalmasını isteyen birisi olarak, oyunun durmasının taraftarların iyi bir oyun izleme isteğini engellediğini ifade etti. Hakemlerin bu konuda müdahalede bulunması gerektiğini vurgulayan van Bronckhorst, “Savunma yapan takımlar bazen zaman kazanmaya çalışıyor. Hakemlerin buna müdahale etmesi gerekiyor” dedi.

Son haftaların formda oyuncusu Gedson Fernandes’i de değerlendiren van Bronckhorst, “Gedson çok enerjik bir oyuncu. Oynadığı her maçta bize ekstra katkı veriyor. Lugano maçında 2 önemli gol attı ve bugün de gol attı. Oynadığı futboldan keyif alıyor” ifadelerini kullandı.

Sivasspor’un güçlü savunmasını takdir eden van Bronckhorst, “Rakibimiz defansif olarak iyi organize olmuş bir takımdı. Golün sadece sol kanattan gelmesi önemli değil. Hatalar yaptığımız Lugano maçından dersler çıkardık. Her maç çok iyi oynamak istiyorum, ancak her zaman böyle olmuyor. Bu tür defansif yapıya sahip rakiplerle oynayacağız ve galip gelmek çok önemli” dedi.

Sezonun geri kalanı için takımın performansını artırmaları gerektiğini belirten Hollandalı teknik direktör, “Sezona iyi başladık. Çok çalışmak ve uyum sağlamak önemli. Süper Kupa’da aldığımız 5-0’lık galibiyet bu süreçte bize yardımcı oldu. Futbolcularımız çok çalışıyor ve öğrenmek istiyorlar. Avrupa ve ligde zorlu maçlar bizi bekliyor. Şu an kayıpsız gidiyoruz ve sistemlerimizi değiştirme konusunda dinamik bir süreç içerisindeyiz” diye konuştu.

Son olarak, transfer döneminin devam ettiğini belirten van Bronckhorst, kadroyu güçlendirme fırsatlarını değerlendirebileceklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri