Giovanni van Bronckhorst: Kazanmak için elimizden geleni yapacağız

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst ve takım kaptanı Necip Uysal, Süper Kupa maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Geçen sezon Trendyol Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Beşiktaş arasında yarın oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının ortak basın toplantısı yapıldı. Toplantı, karşılaşmanın oynanacağı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirildi ve iki takımın teknik direktörleri ile kaptanları katıldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst, Türkiye'deki ilk resmi maçının olacağını belirterek, "Bu ülkede ve kulüpte çok iyi karşılandım. Yarın büyük bir maça çıkacağız. İki takım da hak ederek buraya geldi. Futbolcu ve antrenör olarak böyle maçları oynamayı her zaman istersiniz. İyi hazırlandık. Taraftarımızın desteğiyle iyi oynayarak kupayı kazanmak için elimizden geleni yapacağız," ifadelerini kullandı. Van Bronckhorst, derbi maçlarının özel olduğunu vurgulayarak, "Bu bir kupa kazanma fırsatı. Derbilerin hepsi özel maçlar. Kazanmak da kaybetmek de duygusal sonuçlar doğurur. Ancak sonuç ne olursa olsun bir sonraki maça hazır olmamız gerekecek," şeklinde görüş belirtti. Ayrıca, Beşiktaş başkanı Hasan Arat ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Hollandalı teknik adam, "Yeni sezon için başarı ve şans dilediler. Bu ziyaret bize öz güven verdi ve sahada en iyi performansımızı göstermek için elimizden geleni yapacağız," dedi. Gelecek sezondan itibaren Süper Kupa'nın yeni formatı hakkında konuşan Van Bronckhorst, "Dörtlü Final fikrine katılıyorum. Yabancı ülkelerde uygulanması Süper Lig için daha iyi olabilir. Bu format İtalya'da ve İspanya'da uygulanıyor ve sezon içinde uygulanması da daha iyi olabilir," diye ekledi.

Beşiktaş Futbol Takımı Kaptanı Necip Uysal, Süper Kupa'yı kazanarak 2024-2025 sezonuna moralli bir başlangıç yapmak istediklerini belirtti. Galatasaray ile önemli bir maça çıkacaklarını ifade eden Necip, "Hepimiz bunun bilincindeyiz. İyi bir kamp dönemi geçirdik. Rakibin tüm maçlarını izledik ve hocamız iyi analiz etti. Elimizden gelen her şeyi vereceğiz. Tüm arkadaşlarım hazır. Taraftarlarımızdan Trabzonspor maçındaki gibi bir atmosfer bekliyoruz. İnşallah kazanan taraf biz oluruz," dedi. Yeni transferlerin takıma güç kattığını vurgulayan Necip, "Hocamızın bizden istediği şeyleri sahaya yansıtmayı hedefliyoruz. İyi bir oyunla kupayı alarak sezona moralli başlamak istiyoruz," şeklinde sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri