Giovanni van Bronckhorst: "Takımın bugünkü savunma performansını övmeliyiz"

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında deplasmanda Bellona Kayserispor'u 3-0 mağlup eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst, eksik kadroya rağmen aldıkları galibiyetten dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Kayseri RHG Enertürk Enerji Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Van Bronckhorst, sakatlıklar ve eksikler nedeniyle takımda birçok değişiklik yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

Oyuncularının sahada gösterdiği performanstan memnun olduğunu söyleyen Van Bronckhorst, şu açıklamalarda bulundu:

"Rashica’yı bugün bek pozisyonuna çektik ve iyi bir performans sergiledi. Hem hücumda hem de savunmada etkiliydi, ayrıca penaltı pozisyonunda da önemli bir rol oynadı, adeta asist yaptı. Emirhan bek olarak başlasa da Kayserispor’un oyun planı nedeniyle zaman zaman merkezde oynadı. Tüm sahada bire bir mücadele ettik ve özellikle ikinci yarıda bu konuda daha iyiydik. Joao Mario orta sahada görev yaptı, farklı pozisyonlarda oynayabilme yeteneğine sahip bir futbolcu. Gedson Fernandes harika bir gol attı. Orta sahayı iyi kontrol ettik ve takımın savunma performansı çok başarılıydı, gol yememek önemliydi. Özellikle Amsterdam'daki maçın ardından bugün verdiğimiz reaksiyon çok olumluydu."

Hakem kararlarıyla ilgili bir soruya yanıt veren Van Bronckhorst, "Immobile’nin pozisyonu bana göre penaltıydı, ancak hakemlerin kararlarına saygı duymalıyız. Futbolda her zaman aynı fikirde olamayabiliriz. Bazı kararlarla hemfikir olmasak da oyuna odaklanmaya devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri