Gol atamadan yarı finalist

Hücum hattı yıldızlarla dolu olan Fransa, yarı finale kadar elindeki isimlerin vaat ettiklerinin aksi bir tablo ile geldi.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Almanya'da düzenlenen EURO 2024'ün iddialı takımlarından Fransa, yarı finale yükselen dört takımdan biri olarak dikkat çekiyor. Teknik direktör Didier Deschamps'ın yönetimindeki Fransız ekibi, hücumda beklenen performansı sergileyemese de güçlü savunmasıyla öne çıktı şu ana dek.

Fransa Milli Takımı, Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Marcus Thuram, Olivier Giroud, Ousmane Dembele, Bradley Barcola, Kingsley Coman ve Randal Kolo Muani gibi yıldız futbolcularla, her an skoru değiştirebilecek isimlerle turnuvaya katıldı. Taraftarlar, bu etkileyici kadronun bol gollü maçlar sunmasını bekliyordu. Ancak, Fransa bu beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı ve hücum hattında beklenen patlamayı yapamadı.

Fransa, D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele etti. Grup aşamasında 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan toplayarak grup ikincisi oldu. Fransa'nın grup maçlarındaki performansı şu şekildeydi:

Fransa, Avusturya’yı 1-0 mağlup etti. Tek golü, Avusturyalı oyuncu Maximilian Wöber kendi kalesine attı.

Hollanda ile yapılan maç golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Polonya karşısında 1-1 berabere kaldı. Fransa’nın golü, Kylian Mbappe’nin penaltısından geldi.

Son 16 turunda Belçika ile karşılaşan Fransa, Jan Vertonghen’in kendi kalesine attığı golle 1-0 galip geldi. Çeyrek finalde Portekiz’e karşı normal süresi ve uzatmaları 0-0 biten maçta, penaltılarla 5-3 galip gelerek yarı finale yükseldi.

Fransa, EURO 2024'te şu ana kadar yaptığı 5 maçta sadece 1 gol yedi ve bu golü, grup maçlarında Polonyalı Robert Lewandowski penaltıdan attı. Rakiplerine akan oyunda gol fırsatı tanımayan Fransız savunması, turnuvanın en dikkat çekici yönü oldu. Hücum hattındaki yıldız isimlerden beklenen performansı alamasa da, savunmadaki üstün performansları onları yarı finale taşıdı.

Yarı finalde Fransa, turnuvanın en golcü takımlarından biri olan İspanya ile karşılaşacak. Münih Futbol Arena'da yarın oynanacak yarı final maçı, TSİ 22.00'de başlayacak. Fransa, güçlü savunmasıyla finale çıkma mücadelesi verecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri