Haim Revivo'dan Türklere "iki yüzlülük" suçlaması

Jehezkel'e destek açıklaması yapan ve bir dönem Türkiye'de de forma giyen eski futbolcu Haim Revivo sözleriyle tepki topladı.

Antalyaspor ve Trabzonspor arasındaki Süper Lig mücadelesinde alınan 1-1 beraberlik sonrasında, ev sahibi takımın İsrailli oyuncusu Sagiv Jehezkel'in attığı gol sevinci Türkiye'de olay yaratmıştı. Gol sonrasında gözaltına alınan Jehezkel, yapılan işlemler sonucunda ülkesi İsrail'e sınır dışı edildi.

Bu olayın ardından, hem Fenerbahçe hem de Galatasaray forması giyen İsrailli eski futbolcu Haim Revivo, sosyal medya hesabından yayınladığı hikaye ile Türk futbolseverlerinden tepki çekti. Revivo, Jehezkel'in fotoğrafını paylaşarak, "Güçlü ol dostum, seni seviyorum. Yazıklar olsun Türklerin ikiyüzlülüğüne, umarım UEFA'ya onun için baskı yaparız." ifadelerini kullandı.

Revivo'nun bu paylaşımı, Türk kullanıcılar tarafından sert şekilde eleştirilirken, futbolseverler ise eski oyuncunun bu tür açıklamalarla sınırları aştığını belirttiler. Haim Revivo, son dönemde Gazze Savaşı ile ilgili paylaşımlarda da zaman zaman Türk kullanıcıların tepkisini çekiyor.

Öte yandan, Jehezkel'in Türkiye'den ayrılması sonrasında İsrail'de kahraman gibi karşılandı. Jehezkel havalimanında omuzlarda taşındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri