Hakan Çalhanoğlu "Doppia Curva" soruşturmasında ifade verecek!

Inter'in yıldız oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, İtalya’da devam eden "Doppia Curva" soruşturması kapsamında ifade verecek.

Türkiye Milli Takımı ile maçlarını tamamlayıp Milano’ya döner dönmez İtalyan yetkililere, organize suçla bağlantısı olduğu iddia edilen bazı Nerazzurri ultras liderleriyle ilişkilerine dair sorulara yanıt vermesi bekleniyor. Çalhanoğlu, daha önce teknik direktör Simone Inzaghi ve kulüp efsanesi Javier Zanetti gibi Inter camiasının diğer isimlerinin de ifade verdiği bir süreçte, ifadesi alınacak üçüncü önemli figür olacak.

ORGANİZE SUÇ VE FUTBOL BAĞLANTISI İDDİALARI

İtalyan basınında da yer alan bilgilere göre, soruşturma, İtalyan mafyası ‘Ndrangheta ile bağlantılı bazı ultras gruplarını merkezine alıyor. İddiaya göre, Çalhanoğlu’nun adı, eski Inter ultras lideri Marco Ferdico ile ilişkisi bağlamında gündeme geldi. Ferdico, Ağustos 2023'te tutuklanmıştı ve soruşturmada, Çalhanoğlu’nun bu süreçteki rolüne dair bazı bilgiler ortaya çıkmıştı. İddiaya göre, Ferdico'nun, ‘Ndrangheta'nın Bellocco ailesi ile bağlantıları olan bir akşam yemeğinde Çalhanoğlu’na ait bazı forma hediyeleri verdiği öne sürülüyor.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA ÇALHANOĞLU'NUN DURUMU

Yetkililer, Hakan Çalhanoğlu’nun herhangi bir suçlama altında olmadığını ve sadece bilgi sahibi sıfatıyla ifade vereceğini belirtti. Zanetti ve Inzaghi gibi, Çalhanoğlu da organize destekçilerle zaman zaman temas kurmuş olabilir, ancak şu ana kadar herhangi bir yasa dışı faaliyetle bağlantısı tespit edilmedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri