Hasret sona erdi, Ankaragücü üç puanla tanıştı

Süper Lig’e istediği gibi başlayamayan Ankaragücü, galibiyet hasretine son verdi.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Sezona stat sorunları ve geç gelen transferlerle başlayan Ankaragücü, bir türlü aradığı galibiyeti bulamamıştı. Adana Demirspor maçını İstanbul’da oynamak zorunda kalan Başkent ekibi sezonun ilk üç maçını İstanbul’da oynamıştı.

Daha sonra Fenerbahçe’yle karşılaşan Ankaragücü, o maçtan da mağlubiyetle ayrılınca ilk dört haftalık tablo, 2 mağlubiyet 2 beraberlik şeklinde sonuçlanmıştı.

KAFKAS’A VE KADROYA ELEŞTİRİLER

Dört haftalık süreçte kadroda bazı isimler eleştirilirken en büyük eleştiri okları teknik direktör Tolunay Kafkas’a yönlendirilmişti. Kafkas’ın “cesur futbol” beyanatlarına rağmen camiadan yükselen “korkak futbol” eleştirilerinin dozajı hayli artmıştı.

Bu tarz eleştirilerin yoğunlaştığı ve transfer sezonunun da kapanmasının ardından Ankaragücü, Sivasspor ile sezonun beşinci haftasında adeta kırılma maçına çıkarken buldu kendini.

ŞANSSIZ BAŞLANGIÇ

Maça şanssız bir golle başlayan Ankaragücü 1-0 geriye düşmesine rağmen gole çabuk yanıt verdi. Morutan’ın golüyle eşitliği yakalayan sarı lacivertliler, daha sonra rakibin on kişi kalmasıyla birlikte oyunda da üstünlüğü ele geçirdi. Önce takımın lider oyuncularından Tolga Ciğerci’nin golü ardından da son dakikalarda Sivasspor kalecisi Ali Şaşal Vural’ın aldığı riski cezalandıran Cephas, Ankaragücü’ne üç golle üç puanı getirdi.

Bu galibiyet aynı zamanda Başkent ekibinin Sivas deplasmanındaki ilk galibiyeti oldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri