"Hedefimiz Avrupa’da tekrardan kupa kazanmak"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, kura çekimini değerlendirdi.

Galatasaray'ın Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri Sparta Prag maçlarına odaklanarak, "Sparta Prag maçlarına en iyi şekilde hazırlanacağız. Amacımız Avrupa'da bir kez daha kupa kazanmak. Umuyorum ki bu sefer ülkemize bir kupa daha getirebiliriz. Futbolcu olarak bu heyecanı yaşamıştım, şimdi ise teknik direktör olarak bu deneyimi yaşamak benim en büyük hedefim" dedi.

Geçen sezon elde ettikleri şampiyonluk başarısını ve UEFA Avrupa Ligi eşleşmesini değerlendiren Buruk, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılında şampiyon olmanın büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti. Bu başarıyı oyuncularına ve camiaya teşekkür eden Buruk, ödül töreninde değerli takımların aday olduğunu ve hepsinin ödülü hak ettiğini söyledi. Cumhuriyetin 100. yılı mottosunun kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Buruk, aynı zamanda Galatasaray'ın Avrupa'da olma geleneğine vurgu yaptı. Avrupa Ligi'nde güçlü bir performans sergilediklerini ve Şampiyonlar Ligi'nde devam edememiş olsalar da Avrupa Ligi'nde yoluna devam edeceklerini söyledi.

Sparta Prag ile oynayacakları maçların önemine dikkat çeken Buruk, her maçın kazanılması için en iyi şekilde hazırlanmaları gerektiğini belirtti. Şubat ayında gerçekleşecek mücadele öncesinde, hem Galatasaray hem de Fenerbahçe'nin Avrupa'da başarılı olma hedefine vurgu yaparak, "İki takımın da hedefi Avrupa'da kupa kazanmak. Bizim de hedefimiz Avrupa'da tekrar kupa kazanmak. İnşallah ülkemize bir kupa daha getirebiliriz. Bu heyecanı futbolcu olarak yaşamıştım, şimdi ise teknik direktör olarak yaşamak benim en büyük hedefim" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri