İbrahim Hacıosmanoğlu: Seçilirsem ilk maçı Diyarbakır’da izleyeceğim

Trabzonspor’un eski başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, Asist Analiz programında yer alan Az Önce Konuştum Spor’da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunda yönetimdeki irade eksikliğine vurgu yaparak sözlerine başlayan Hacıosmanoğlu, “Futbol camiasının içinden geliyoruz. Daha önce de bana bu talep gelmişti. O dönemlerde uzak durmayı tercih etmiştim ancak şu anda Türk futbolunun adil ve güçlü bir yönetim anlayışına, kararlı bir iradeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Türk futbolunda net bir irade eksikliği var. Başkanın iradesi, duruşu çok önemli. Eğer genel kurul üyeleri bize bu görevi verirse, adil ve kararlı bir yönetimle Türk futbolunu güzel günlere taşıyabiliriz” şeklinde konuştu.

Hacıosmanoğlu, Türk futbolunun en büyük sorununun hakemler olduğunu dile getirerek, “Başkanın tutumu ve iradesi burada kritik öneme sahip. Eğer başkan, çeşitli taraflara yanaşmaya çalışırsa, her hafta bir başka tarafa yaranmaya çalışırsa, bu kargaşaya neden olur. Halbuki TFF statüleri bize açık kurallar ve prensipler sunuyor. Adil ve eşit bir şekilde herkese aynı kuralları uygulamak gerekiyor. Başkanın bu kararlılığı göstermesi, alt kademe yöneticilere de yansır. Hakemler de başkanın bu tutumunu görünce, adil bir şekilde maç yöneteceklerdir. Biz hakemlere, adil maç yönetmeleri gerektiğini söyleyeceğiz. Kimi zaman tepki gösterseler de, bu bizim sorumluluğumuzdadır” ifadelerini kullandı.

Geçen sezonun adil olmadığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Kendi hakemlerimize güvenmedik ve yardımcı hakemler getirdik. Hakemlere destek vermek ve onların yeteneklerini geliştirmek önemlidir. Ancak bu iradeyi gösterebilmemiz için, baştan itibaren kararlılık gereklidir” şeklinde konuştu.

Anadolu kulüplerinin adil bir rekabet istediğini dile getiren Hacıosmanoğlu, “İki takım arasında kıyasıya bir rekabet varken, diğer kulüplerin de eşit fırsatlar yakalaması gerekir. Bu, Türk futbolunun sağlıklı gelişimi için önemlidir” dedi.

Amedspor’un kendisini desteklediğini belirten Hacıosmanoğlu, “Onlar Türkiye’nin takımı olduklarını söylüyorlar ve bu ülkenin her köşesinden destek alıyoruz. Türkiye’nin birliği ve sporun kardeşliği bizim için çok değerlidir. Allah’ın izniyle federasyon başkanı seçilirsem, ilk maçımı Diyarbakır’da izleyeceğim” dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile ilgili yapılan açıklamalar üzerine Hacıosmanoğlu, “O zaman Trabzonspor’un ve Trabzon’un temsilcisiydim. Eğer onlara yönelik eleştiriler olursa, insanlar bize cevap vermemizi bekler. Şu anda Türk futbolunun birliğini ve kardeşliğini temsil etmeye çalışıyoruz. Biz yeni dönemde adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz. Kapımız herkese açık olacak ve herkes bizimle iletişim kurabilecek” dedi.

Hacıosmanoğlu, tüm kulüplere eşit gözle baktığını belirterek, “Bizim için kimse Fenerbahçe düşmanı diyemez. Fenerbahçe taraftarı bu ülkenin en tutkulu ve destekleyici taraftarlarından biridir. Biz her zaman adil ve şeffaf bir şekilde yönetim anlayışımızı sürdüreceğiz. Herkesin saha içinde başarı elde etmesini istiyoruz ve bu doğrultuda çalışıyoruz” dedi.

Gelecek seçimlerde federasyon başkanı seçilirse, hakemlerin daha adil bir şekilde yönetim göreceğini ve herkesin istediği ortamı sağlayacaklarını söyleyen Hacıosmanoğlu, “Geçmişte FETÖ’nün baskılarına maruz kaldık ve bu tür tehditlere rağmen ayakta kaldık. Ancak artık hakemlerin haklarını savunmak ve onlara destek olmak bizim önceliğimiz olacak. Bizim dönemimizde hakemlere gerekli değeri vereceğiz ve herkes geçmiş dönemlerde neredeydiniz diyecektir” dedi.

Türk futbolunun birliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Hacıosmanoğlu, “Geçmişte bazı konuşmalarım yanlış anlaşıldı ve bundan üzüntü duydum. Türk futbolunun birleşmesi gerekiyor. Herkesi kucaklamak ve birlikte hareket etmek istiyoruz. Biz yönetici olarak herkesle dost olacağız ve Türkiye’nin dört bir yanındaki maçlara giderek destek vereceğiz” dedi.

Hacıosmanoğlu, Türkiye’nin yönetiminde ve sivil toplumda önemli dostlar edindiğini belirterek, “Bizim için geri adım atmak söz konusu değil. Bize herhangi bir ulaşım imkanı yok. Ülkemizi yöneten sayın cumhurbaşkanına sonsuz saygı ve sevgi duyuyorum. O bizim liderimizdir” dedi.

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024’teki performansını değerlendiren Hacıosmanoğlu, “Avusturya’yı geçtikten sonra şampiyonluk için umutlanmıştım. Çok yetenekli bir jenerasyonumuz var. Eleştirilerim hocamızı kırmak amacıyla değil, takımımızın daha iyi bir performans göstermesi için yapılmaktadır. Gelecekte daha erken hamleler yapılırsa, sonuçlar farklı olabilir” dedi.

Futbolda adaleti sağlamayı ve ülke genelinde sporla birlik ve beraberliği yaymayı hedeflediğini belirten Hacıosmanoğlu, “En büyük arzum, futbolun herkes için adil bir ortam sunmasıdır. Spor aracılığıyla ülkemizdeki birliği ve beraberliği yaymak istiyoruz. Her kulübü güçlendirmek ve başarıyı Anadolu’ya da taşımak istiyoruz. Deplasman yasaklarını kaldırmayı ve gerektiğinde deplasman tribününde yer almayı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri