İngiltere'nin 2026 kararı: Sourhgate ile devam

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Ollie Watkins'in golüyle Hollanda'yı 2-1 mağlup eden İngiltere Milli Takımı'nda teknik direktör Gareth Southgate'in görevinde kalması bekleniyor.

Times gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere Futbol Federasyonu, Southgate'i takımda tutmayı planlıyor ve turnuva finalini kaybetmeleri durumunda bile bu kararın değişmeyeceği belirtiliyor.

Turnuva boyunca eleştirilere maruz kalan Gareth Southgate, takımını üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonası'nda finale taşıdı. Bir önceki turnuvada ise İngiltere ev sahipleri olarak finalde penaltılarla İtalya'ya yenilmişti.

Gareth Southgate, 2016 yılında İngiltere Milli Takımı'nın başına geçti ve o tarihten bu yana 101 maça çıktı. Bu maçlarda 64 galibiyet, 20 beraberlik ve 17 yenilgi elde etti. Ancak katıldığı turnuvalarda henüz bir kupa kazanma başarısı gösteremedi.

Southgate yönetimindeki İngiltere Milli Takımı, 14 Temmuz Pazar günü EURO 2024 finalinde sahaya çıkacak ve ilk Avrupa Şampiyonası kupasını kazanmak için mücadele edecek. İngiltere, 2018 Dünya Kupası'nda yarı finalde, 2022'de ise çeyrek finalde veda etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri