İrfan Erbaş Ankaragücü ve Gençlerbirliği maçları öncesi cevapladı: Eryaman Stadyumu 20 saat arayla 2 maça hazır mı?

Ankara, Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında 2 maça ev sahipliği yapacak. 2 maçın da Eryaman Stadyumunda oynanacağı haftada zeminin son durumu ve üst üste 2 maçı kaldırıp kaldıramayacağı konusunda soru işaretleri var. anadolugazete.com.tr, bu soru işaretlerine yetkili isimden cevap aldı.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Ankaragücü ve Gençlerbirliği Trendyol 1.Lig'in 9. haftasında maçlarını Başkent'te oynayacak. Ankaragücü'nün Malatyaspor deplasmanında oynaması gereken karşılaşma, Malatya'daki stadyumun yetersizlik ve altyapı sorunları nedeniyle Eryaman Stadyumuna alındı. Ankaragücü taraftarının deplasman tribününde olacağı karşılaşma 18 Ekim Cuma günü saat 20.00'de oynanacak.

Gençlerbirliği ise 19 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da Amed SK'yı yine Eryaman Stadyumunda ağırlayacak. Ankaragücü karşılaşması ile arasında 24 saat bile olmayan karşılaşmada zeminin durumu ile ilgili ciddi soru işaretleri kamuoyunun kafasını kurcalıyor.

20 saat arayla başlama vuruşları yapılacak maçlar öncesi Eryaman Stat Müdürü İrfan Erbaş'tan zemin ile ilgili son durumu öğrendik.

''1 AY ÖNCESİNDE OLSAYDI AYNISINI SÖYLEYEMEZDİM''

''Zemin ile ilgili şu an itibari ile hiçbir problem yok önce onu söyleyeyim. Ancak 1 ay önce bu durum olsaydı aynı şeyleri söyleyemezdim. Çünkü zemin sıcak havalar nedeniyle yıpranmıştı ve toparlanmaya çalışıyordu. Şu an toparlanmış durumda ve net olarak şu an zemin olabileceği en iyi durumda. O yüzden 1 maç fazla oynanmasında bir sıkıntı yok.''

''...KESİNLİKLE KABUL ETMEZDİK''

''Bu maçın bizim açımızdan fazla bir götürüsü olmadığını hesap ettiğimiz için bu durumu kabul ettik. Ancak zemin 1 ay önceki toparlamamış hali olsaydı veya 2 ay sonra soğuklardan dolayı kelleşmeye uğramış bir zemin olsaydı kesinlikle 2 maç oynatma teklifini kabul etmezdik. Çalışmalarımızı yaparak son durumumuzu değerlendirdik ve dediğim gibi zeminin en iyi halinde olduğuna, 2 maçın zemini kötü etkilemeyeceğine karar vererek bu durumu kabul ettik.''

''RENK FARKLILIKLARI YOK SADECE BAZI BÖLGELERDE SEYREKLİKLER VAR''

Zemindeki renk farklılıkları ve bazı bölgelerde gözle görülür kelleşmeler ile ilgili de açıklama yapan İrfan Erbaş, ''Renk farklılıkları yok sadece bazı bölgelerde seyreklikler var. O da zemin iyileştirme çalışmalarımız esnasında aşırı sıcakların etkisinden dolayı meydana geldi. Gübre ve tohumlar atıldıktan sonra tohumların patlama esnasında yüksek sıcaklıklara maruz kalması sonucu 'yanma' oluşuyor. Bu da zemindeki seyreklikleri yeni çıkan filizlerin kapatamamasını beraberinde getiriyor.

''İYİ Kİ DE KABUL ETMİŞİZ, ZEMİN EN GÜÇLÜ HALİNDE''

''Ancak şimdi gece-gündüz sıcakları arasında makasın açılması ve sıcaklıkların düşmesiyle tohumların yanma durumu ortadan kalktı. Şu an zeminin en iyi durumu için uygun bir ay olan Ekim ayındayız. Zeminin en güçlü olduğu dönemde olduğumuz için bu maçı kabul ettik. Zaten iyi ki de kabul etmişiz, 16 Ekimde Malatya'da gerçekleşen depremden dolayı maç çok büyük ihtimalle ertelenirdi...''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri