İsmail Kartal: İyi bir sonuçla İstanbul'a dönmek istiyoruz

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, yarın Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynayacakları maç öncesi bir basın açıklaması yaptı. Kartal, "Yarınki maçta en iyisini yapmak ve İstanbul'a iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında Union Saint-Gilloise ile karşılaşacak. Kartal ve oyuncular, RSC Anderlecht Stadyumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kartal, rakiplerini detaylı bir şekilde incelediklerini belirterek, "Çok iyi ve karmaşık bir takımla karşı karşıyayız. İyi mücadele ediyorlar ve hücumda savunmada iyi organize oluyorlar. Ekibimizle birlikte bunları analiz ettik ve oyuncularımıza anlattık. Biz de güçlü bir takımız ve kaliteli oyuncularımız var. Turnuvanın başından beri belirttiğim gibi, hedefimiz ne kadar ileri gidebilirsek gitmek. Yarınki maçta en iyimizi yapmak ve İstanbul'a iyi bir sonuçla dönmek istiyoruz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Kartal, en güçlü 11'i sahaya süreceğini ve oyuncuların en iyi performanslarını göstermelerini beklediğini söyledi. "3 günde bir maç oynuyoruz. Hafta sonu da önemli bir maçımız var. En önemli maçımız yarınki. Yarınki maçta en iyi sonucu alabilecek oyuncularla sahaya çıkmayı hedefliyorum. Bu konuda iyi çalıştık" dedi.

"Yarınki maç öncesinde karar vereceğim" Yarınki maçta Belçikalı golcü Batshuayi'nin oynayıp oynamayacağına ilişkin bir soru üzerine, Kartal, "Michy Batshuayi çok duygusal bir oyuncu ve çok yetenekli. Onun potansiyelini biliyorum. Bu gece antrenmandan sonra takım arkadaşlarımla bir toplantı yaparak yarın sabah karar vereceğim" yanıtını verdi.

Şampiyonluk hedefleriyle ilgili bir soruya ise Kartal, "Biz buraya tam kadro geldik. Şampiyonluk yarışımız devam ediyor ve turnuvada ne kadar ileri gidebilirsek gitmek istiyoruz. Bu gece antrenmandan sonra ekip arkadaşlarımla bir toplantı yaparak yarın sabah karar vereceğim" şeklinde cevapladı.

Kartal, bu sezon güçlü ve derin bir kadroya sahip olduklarını vurgulayarak, "Takımımız karakterli oyunculardan oluşuyor. Hepsiyle düzenli olarak iletişim halindeyim. Futbolda her zaman her kulvarda devam etmek zorunda değilsiniz. Takımımda milli takıma giden oyuncular 50. maçlarına çıkacaklar. Bu, büyük bir başarı. 3 günde bir maç oynamak kolay değil. Bu turnuvada ve ligde hedeflerimiz var. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri