İspanya, İtalya'yı tek golle devirdi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) B Grubu'nda İspanya, İtalya'yı 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.

Gelsenkirchen'deki Arena AufSchalke'de oynanan mücadelede İspanya, Calafiori'nin kendi kalesine attığı golle galibiyete ulaştı. Maç boyunca üstün performans sergileyen İspanya, özellikle Nico Williams'ın direğe takılan şutuyla da yakın bir gol daha bulma şansını elde etti.

Tribünlerde ise büyük çoğunluğu İtalyan taraftarlar oluşturdu. 53 bin 994 kişilik stadyumda mavi renkler hakimdi ancak sahada oyun İspanya'nın kontrolünde geçti. İspanyol ekip, baskılı bir oyun sergileyerek rakibine pek fırsat vermedi. İtalya kalecisi Gianluigi Donnarumma, yaptığı kurtarışlarla takımının mağlubiyetini önlemeye çalıştı.

Maç öncesinde, futbol camiasının önemli isimlerinden eski UEFA Genel Sekreteri Gerhard Aigner için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Almanya'nın Bavyera eyaletinde doğan Aigner, futbol yönetiminde önemli görevler üstlenmiş ve UEFA'nın onursal üyeleri arasında yer almıştı.

Bu sonucun ardından İspanya 6 puana ulaşarak grubun zirvesindeki yerini korudu ve son maçlar öncesinde çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. İtalya ise 3 puanla ikinci sırada yer aldı. Grupta Arnavutluk ve Hırvatistan'ın ise 1'er puanı bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri