İspanya'da tribünler yasak dinlemiyor: Filistin'e destek eylemleri var

İspanya'da futbol federasyonu tarafından stadyumlarda siyasi tavır alınmasına karşı İsrail ya da Filistin bayrağı açmak yasaklandı. Ancak birçok tribün grubu bu yasağı Filistin lehine deliyor.

Son olarak İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasında oynanan Athletic Bilbao-Celta Vigo karşılaşmasında taraftarlar Filistin bayrakları açtı. Ayrıca Bask bölgesi takımı olan Athletic Bilbao'nun skor panosundan da barış çağrısı yapıldı.

Bask bölgesinin takımı olan ve gündeme dair her zaman politik söylemleri olan Athletic Bilbao, Filistin'deki katliama da sessiz kalmadı. Skor panosundan "İnsan hakları, uluslararası hukuk, barış" mesajları paylaşılırken, Birleşmiş Milletler'in (BM) 27 Ekim'de Genel Kurul'da aldığı Gazze'de "Düşmanlıklara son verecek acil, kalıcı, sürdürülebilir ateşkes" mesajının görüntüsü panoya verildi.

Tribünlerde uzun süre alkışlanan bu görüntüye taraftarlar Filistin bayrağı açarak destek verdi.

Diğer yandan Bask bölgesinin diğer takımı Real Sociedad taraftarı da 8 Kasım'da Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ile oynanan maç öncesinde tüm dünyanın konuştuğu bir gösteriye imza attı.

Kale arkası tribünlerde bulunan Real Sociedad'ın sol görüşlü taraftar grubundan 20 kadar kişi, beyaz önlükler giyerek ve yüzlerine maske takarak tribüne girdi. İlk olarak kanı sembolize eden kırmızı boyaları üzerine döküen grup üyeleri daha sonra Filistin bayrakları açtı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri