İtalya'da manşetler Kenan Yıldız'ı yazdı: Milli oyuncu tarihe geçti!

Juventus'un genç yıldızı Kenan Yıldız, Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven karşısında gösterdiği unutulmaz performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. 3-1 sonuçlanan maçta Juventus'un ilk golünü atan Yıldız, takımının galibiyetinde başrol oynadı ve maçın adamı seçildi.

Kenan Yıldız, bu golüyle Şampiyonlar Ligi'nde Juventus formasıyla gol atan en genç futbolcu unvanını aldı. Bu unvan, Juventus'un efsane ismi Alessandro Del Piero'ya aitti. Yıldız, idolü olan Del Piero'nun rekorunu kırmanın mutluluğunu yaşarken, İtalyan basını da ona övgüler yağdırdı.

İTALYAN BASININDA KENAN YILDIZ FIRTINASI

İtalyan spor basını, Kenan Yıldız'ın bu tarihi performansına manşetlerinde geniş yer verdi. La Gazzetta dello Sport, "Juventus'un sihirbazı" başlığını atarken, La Repubblica, genç yıldızın performansını "Kenan Yıldız yeni bir çağ açıyor" sözleriyle övdü. Corriere dello Sport ise "Kenan Yıldız fenomeni" ifadeleriyle onu bir futbol efsanesi olarak lanse etti.

DEL PİERO'DAN YILDIZ'A TEBRİK

Maç sonrasında Sky kanalında Alessandro Del Piero ve Kenan Yıldız arasında geçen samimi diyalog, İtalyan basınında da büyük yankı buldu. Del Piero, "Onun adına çok mutluyum, harika bir oyun oynadı ve 10 numaranın sorumluluğunu üstlendi" diyerek genç futbolcuyu tebrik etti. Yıldız ise bu sözler karşısında heyecanını gizleyemedi ve "Şu an biraz gerginim" yanıtını verdi.

GOLÜN SIRRI: CAMBİASO'NUN ASİSTİ

Del Piero'nun gol vuruşu hakkında sorduğu soruya Yıldız, takım arkadaşı Andrea Cambiaso'ya teşekkür ederek "Pozisyonda kanattan bindirerek bana şut alanı açan Cambiaso'ya minnettarım" yanıtını verdi. Kenan Yıldız'ın bu mütevazi yaklaşımı, sadece saha içindeki performansı değil, saha dışındaki kişiliğiyle de takdir toplamasına yol açtı.

Kenan Yıldız, Juventus forması altında bu çıkışıyla büyük bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor. İtalyan futbolunun yeni "sihirbazı" olarak lanse edilen genç yetenek, daha şimdiden Avrupa futbolunun en çok konuşulan isimlerinden biri haline geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri