Jose Mourinho: İstediğimizi elde ettik

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu rövanş maçında İsviçre'nin Lugano ekibini 2-1 mağlup ederek bir üst tura yükselen Fenerbahçe'nin teknik direktörü Jose Mourinho, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Mourinho, Ülker Stadı'nda oynanan maçın zorlu geçtiğini belirterek, “İlk yarıda takımımız çok iyi gitmedi ve golü yediğimizde işler zorlaştı. Ancak ikinci yarıda daha güçlüydük ve maçın sonunda istediklerimizi başardık” dedi.

Taraftarların maç boyunca oluşturduğu atmosferin önemli olduğunu vurgulayan Mourinho, Krunic’e yönelik tepkilerin tüm takımı etkilediğini ifade etti. “Taraftarların ateşli desteğini ilk yarıda beklemezsiniz ama bize devamlı destek verdiler. Bir oyuncuya tepki gösterildiğinde, bu hepimize yapılmış gibi hissediyoruz. Taraftarlarımıza saygı duyuyorum, ancak onlardan her zaman takımımızı desteklemelerini istiyorum,” şeklinde konuştu.

Mourinho, ilk yarıda gol yediğinde işleri zorlaştıran bir durumla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Fred’i çıkarma kararının bir oyuncu hakkını kullanma zorunluluğu getirdiğini söyledi. Uzatmalara gitme ihtimali olan maçlarda bu hakkı kullanmak istemediğini ekleyen Mourinho, ikinci yarıda takımının güçlü bir performans sergilediğini ve yedekten gelen oyuncuların katkı sağladığını ifade etti. “Dün toplantıda bu maçı bir hayatta kalma maçı olarak tanımlamıştım ve bugün istediğimizi başardık” dedi.

Kazanmaktan çok turu geçmenin önemli olduğunu belirten Mourinho, “1-1 bitse de mutlu olurdum. Kazanmak güzel ama bu, oyuncular ve taraftarlar sayesinde oldu. İyi bir takıma karşı kazandık, onlara Avrupa Ligi’nde başarılar diliyorum,” dedi.

Lille takımını henüz analiz etmediğini belirten Mourinho, “Geçen yıl Lille’i izledim ama şu an için detaylı bir analiz yapmadım. Yarın itibariyle Lille üzerine çalışacağız. Türk takımlarının Avrupa’daki güçlü takımlara karşı zorluk yaşamasını anlıyorum. Lille için de kolay bir kura olmadı çünkü Fenerbahçe onlara karşı kolay bir rakip olmayacak” şeklinde görüş belirtti.

Maçta kaleci Livakovic’in önemli bir rol oynadığını belirten Mourinho, “Livakovic bugün maçın 2-0’a gelmesini engelledi. Eğer o kurtarışı yapmasaydı, maçın sonunu zorlayacaktık. Galibiyette önemli bir rol oynadı” dedi. Ayrıca, takımın ilk yarıda iyi performans sergileyemediğini ve devre arasında sadece bir oyuncu değil, mantalite değişikliği yaptıklarını vurguladı.

Mourinho, Krunic’in performansını bireysel olarak değerlendirmediğini ve maçın genelinde takım olarak daha iyi olmaları gerektiğini ifade ederek, “Lugano da iyiydi ve bu tarz durumlarda rakibin hakkını vermek gerekir” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri