Milli ara sonrası İstanbul’a gidecek olan Ankaragücü’nün İstanbul’da 10 maçtır galibiyeti yok: İstanbul takımları zorluyor

Ankaragücü, Trendyol 1.Lig’in 4. Haftasında İstanbul temsilcisi İstanbulspor’u 2-1 yenerek ligde 2 maç sonra galip geldi. Şanlıurfaspor’u yenerek başladığı sezonda Erzurumspor FK ve Ümraniyespor’a yenilen Ankaragücü ligde 4 hafta 2 İstanbul takımını konuk etti.

Ankaragücü, İstanbulspor galibiyeti öncesi İstanbul takımlarına karşı geçen sezon Beşiktaş’a 2-0 yenilmiş, evinde Pendikspor’la 0-0 berabere kalmış bu sezon da Eryaman’da Ümraniyespor’a 1-0 yenilmişti.

İstanbul takımlarına karşı 3 maçlık kazanamama serisini sonlandıran Ankaragücü, milli ara sonrası bir diğer İstanbul temsilcisi olan Fatih Karagümrük’le karşılaşacak. Ankaragücü’nün İstanbul takımlarına karşı istatistiği ise iç açıcı değil.

İSTANBUL TAKIMLARINA KARŞI SON 19 MAÇTA 4 GALİBİYET

Geçen sezon 8 İstanbul takımının yer aldığı Süper Lig’de 16 kez de Türkiye Kupası’nda da 3 kez İstanbul takımlarına karşı oynayan Ankaragücü bu 19 maçta 3’ü ligde olmak üzere 4 galibiyet 7 beraberlik 8 mağlubiyet almıştı.

İSTANBUL’DA 10 MAÇTIR GALİBİYET YOK

Bu sezona da Ümraniyespor mağlubiyeti ve İstanbulspor galibiyetiyle başlayan Ankaragücü bu sezon ilk kez İstanbul’da sahaya çıkacak. Geçen sezon alınan 4 galibiyeti de Ankara’da alan Ankaragücü geçen sezon İstanbul’da İstanbul takımlarına karşı oynadığı 9 maçta 6 kez yenildi ve 3 beraberlik aldı. Ankaragücü geçen sezon ilk ilk saha maçını da Adana Demirspor’a karşı İstanbul’da oynamıştı ve o maç da 1-1 bitmişti.

İstanbul’da son galibiyeti 21 Mayıs 2023’te Ümraniyespor’a karşı 2-1’lik skorla alan Ankaragücü 15 Eylül’de Fatih Karagümrük karşısında İstanbul’da kazanamama serisini sonlandırmaya çalışacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri