Milli atletlerimiz Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndan döndü: "Olimpiyat Oyunları'na 25 sporcuyla katılmak istiyoruz"

İtalya'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcular yurda döndü. İstanbul Havalimanı'na gelen milli atletler, federasyon yetkilileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) Başkanı Fatih Çintimar, basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda, organizasyondan beklentilerinin daha yüksek olduğunu ifade etti. Çintimar, "Tuğba Danışmaz ve Ersu Şaşma'nın madalyaları, Türk atletizm tarihi için önemli. Kendi çocuklarımızla her alanda var olduğumuzu gösterdik. Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle bu başarı geldi. Ersu Şaşma, 4 yıldır Alman hocamızla çalışıyor ve her uluslararası organizasyonda yarışma şansı elde ediyor. İkinciliği de kıl payı kaçırdı. Olimpiyatlarda bunu telafi edeceğiz," şeklinde konuştu.

Milli takım olarak önemli hedefler belirlediklerini vurgulayan Fatih Çintimar, "2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na 25 sporcuyla katılmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kotayı almış arkadaşlarımızla da madalya hesabı yapıyoruz. Genç bir ekiple Paris'te madalyalarımızla havaalanında karşılanmak istiyoruz," dedi.

Erkekler sırıkla atlamada bronz madalya alan milli sporcu Ersu Şaşma ise Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda daha iyi bir performans sergilemeyi hedeflediğini belirterek, "İçimde bir burukluk kaldı. İkinci olmayı hedefliyordum. Daha iyisini Paris'te yapmayı düşünüyorum," ifadelerini kullandı. Tuğba Danışmaz ve Berke Akçam'ın barajı geçtiğini ve Paris'te madalya alma şanslarının yüksek olduğunu dile getiren Şaşma, camia için iyi bir dönemin başladığını düşündüğünü ekledi.

Öte yandan, şampiyonada gümüş madalya kazanan Tuğba Danışmaz ise kafileden ayrı bir şekilde kamp yapmak üzere dün İzmir'e gitti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri