MKE Ankaragücü, kötü seriyi bitirmek istiyor: Rakip lig sonuncusu İstanbulspor

Süper Lig'in 28. haftasında dikkat çeken karşılaşmalardan biri, Ankaragücü ile İstanbulspor arasında gerçekleşecek. Eryaman Stadyumu'nda oynanacak maçı Muhammet Ali Metoğlu yönetecek.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi eleyerek adından söz ettiren Başkent temsilcisi Ankaragücü, ligde de çıkış peşinde. Süper Ligde son haftalarda galibiyete hasret olan Ankaragücü ligdeki son maçında Kayserispor’a karşı 2-0 öne geçse de sahadan 3-2 ile puansız ayrılmıştı. Ondan önceki 3 maçında gol dahi atamayan Ankaragücü’nün ligde galibiyet hasreti 5 maç. Bu 5 maçta 1 puan toplayabilen Ankaragücü, küme düşme hattının ateşini de iyiden iyiye hissetmeye başladı. Ankaragücü 27 maçta topladığı 29 puanla 15. sırada.

Konuk takım İstanbulspor ise 27 maçta sadece 12 puan topladı ve ligde son sırada. İstanbulspor son 6 maçında galip gelemezken son 14 maçta ise sadece Kayserispor’u 1-0 yenmişti. Ligde bu sezon sadece 3 galibiyeti olan İstanbulspor, sezonun ilk yarısında Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etmişti. Bu mağlubiyet Emre Belözoğlu’nun da Ankaragücü’nün başındaki ilk mağlubiyetiydi.

ANKARA’DA İSTANBULSPOR’A KARŞI KARNE NASIL?

Ankaragücü ve İstanbulspor, Süper Lig’de daha önce 29 kez karşılaştı. Bu maçlarda Ankaragücü 15 kez kazanırken 3 maçı İstanbulspor kazandı 11 maç ise berabere bitti.

Ankara’da oynanan maçlarda da Ankaragücü’nün İstanbulspor’a karşı bariz bir üstünlüğü söz konusu. Ankara’da 14 kez karşılaşan iki takımın maçlarında Ankaragücü 7 galibiyet alırken 6 maç berabere bitti 1 maçı da İstanbulspor kazandı. Ankara’daki son 5 maçta Ankaragücü 4 galibiyet 1 beraberlik aldı.

Ankaragücü bu sezon İstanbul takımlarına karşı 12 maçta 2 galibiyet 4 beraberlik 6 da mağlubiyet aldı.

HAKEM METOĞLU İLE İKİ TAKIM DA KAYBETMEDİ

Ankaragücü ile İstanbulspor’un karşılaşması aynı zamanda iki genç teknik adamın karşılaşması anlamına da geliyor. Emre Belözoğlu ile Osman Zeki Korkmaz daha önce bir kez karşılaşmış ve Emre Belözoğlu, Başakşehir ile İstanbulspor’u 2-0 mağlup etmişti. Osman Zeki Korkmaz, Ankaragücü’ne karşı 3 maçta 1 kez kazandı 2 kez yenildi. Emre Belözoğlu’nun İstanbulspor’a karşı karnesi de yine aynı şekilde 1 galibiyet 2 mağlubiyet şeklinde.

İki takımın arasındaki önemli karşılaşmayı Muhammet Ali Metoğlu yönetecek. Metoğlu, bu sezon Süper Lig’de sadece 2 maç yönetti bu maçlardan birinde Ankaragücü, 22. haftada Fatih Karagümrük’ü 2-0 ile geçmişti. Bu Metoğlu’nun yönettiği ilk Ankaragücü maçıydı. Metoğlu, İstanbulspor’un ise 2 maçını yönetti ve bu maçların ikisini de İstanbulspor kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri