Montella: Bu performanstan dolayı gururluyum

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, teknik direktör Vincenzo Montella oyuncularıyla gurur duyduğunu ifade etti.

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında İzlanda'yı deplasmanda 4-2 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, teknik direktör Vincenzo Montella oyuncularıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Laugardalsvöllur Stadı'nda gerçekleşen karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Montella, "Bu performanstan dolayı gururluyum. Oyuncularım muazzam bir performans sergiledi. Kötü bir zemin ve başlangıca rağmen istediğimiz oyunu ortaya koyduk. İzlanda, önceki maçlarında kalelerine 10 ve 8 şut görmüştü, biz ise bu maçta 24 şut attık," dedi.

Montella, maçın duygusal yönüne de dikkat çekerek, "Mücadele ve fedakarlıklar üst düzeydi. Çok keyifli bir galibiyet oldu," ifadelerini kullandı. Ayrıca, takımın A Grubu'na yükselme hedefinin olduğunu belirterek, "Galler’e karşı önemli bir maçımız var," şeklinde konuştu.

Dört farklı oyuncuyla dört gol attıklarının altını çizen Montella, "Forvet tartışmalarının tamamen rafa kalktığını söyleyebilirim," yanıtını verdi. İrfan Can’ın ve Kerem’in gollerinin teknik açıdan oldukça değerli olduğunu belirten Montella, takımının yüksek pas başarısına da vurgu yaptı.

İzlandalı bir gazetecinin Merih’in çizgiden çıkardığı topun penaltı olup olmadığı sorusunu, "Eğer top Merih’in koluna değseydi orada kalırdı, bu nedenle penaltı olmadığını biliyordum," diye yanıtladı.

Montella, Kerem Aktürkoğlu’nun transferinin ardından daha da geliştiğini vurguladı ve "Böyle teknik kapasiteye sahip bir futbolcu bulmak zor. Onun rahat bir konumda olduğunu görüyorum," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri