Montella: Tarihi bir başarıya imza attık

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükselen A Milli Takım, teknik direktör Vincenzo Montella'nın liderliğinde tarih yazmaya devam etmek istiyor.

Volkspark Stadı'nda oynanan mücadele sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Montella, takımının genç yaşına rağmen tarihi bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, "Bugün bu zaferi kutlamak ve tadını çıkarmak istiyoruz. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. Bütün odağımızı bir sonraki maçı kazanmaya yönlendireceğiz" dedi.

Maçın detaylarına da değinen Montella, "İyi bir mücadele ortaya koyduk. Bir gol yedik ama orada kalecimize yapılan faul vardı. Takımımız her zaman bir bütün ve tek vücut oldu. Her zaman büyük bir güvenle sahaya çıktık ve gruptan çıkma başarısını hak ettik" şeklinde konuştu. Maç sonrası yaşanan hakem kararları ve gerilim hakkında da açıklamalarda bulunan Montella, "Hakan Çalhanoğlu'nun durumu ve maçta gösterilen kartlar konusunda endişelerimiz oldu. Ancak takım olarak bu tür durumlarla başa çıkmayı öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

Montella, İtalyan bir gazetecinin sorusu üzerine Hakan Çalhanoğlu ile ilgili övgü dolu sözler sarf ederek, "Hakan Çalhanoğlu çok yetenekli bir oyuncu. Milan'da birlikte çalıştık ve şimdi tekrar bir aradayız. Onun attığı gol, dünya standartlarında bir gol. Onun yeteneklerini takımımızda kullanmak benim için büyük bir mutluluk" şeklinde konuştu.

Son 16 turundaki rakipleri Avusturya hakkında konuşan Montella, "Avusturya'nın çok güçlü bir ekip olduğunu biliyoruz. Bu seviyede kolay maç diye bir şey olmadığını gördük. Ancak biz de genç ve yetenekli bir takımız. Bu maçı kazanmak için hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Montella, takımının duygusal gelişimi üzerinde çalışacaklarını ve son başarılarının baskıyı azaltacaklarını belirterek, "Bu takımın son 10 ay içinde elde ettiği başarıları, genç yaşlarına rağmen gösterdikleri cesareti takdir ediyorum. Şimdi daha az duygusal olmalıyız ve bir sonraki adımlarımızı planlamalıyız" diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri