Montella’nın en büyük kafa karışıklığı: GOLCÜLER

Euro 2024 öncesi golcüler forma tutmaya başlarken, sevindirici bir diğer yan ise genç isimlerin ön plana çıkması oldu.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

EURO 2024 takvimi yavaş yavaş yaklaşırken milli takımların iskelet kadroları da teknik adamların kafalarında belirginleşiyor.

Vincenzo Montella da turnuvaya taşıdığı takımdaki iskelete hakim olsa da sezon içindeki anlık performanslar ve potansiyeller onu yaz aylarında zorlayacak gibi görünüyor. Özellikle hücumdaki çeşitlilik İtalyan teknik adam için tatlı bir zorluğa dönüşecek.

Süper Lig’de ve Avrupa Ligleri’nde kendilerini gösteren golcüler turnuvada yer almak için Montella’nın gözüne girmeye çalışacaklar Mayıs ayının son günlerine kadar. Peki Montella’nın elinde hangi seçenekler var? İlk akla gelenleri sizler için derledik…

SEMİH KILIÇSOY

Beşiktaş’ın kayıp sezonunda bir anda ortaya çıkan Akademi Ligleri’nin golcüsü Semih, takımını kötü giden sezonda sırtlamaya başladı. Trabzonspor gibi büyük bir maç denebilecek maça da damgasını vuran Semih, takımının attığı gollere katkı vermesinin yanında saha içindeki duruşu ve kuvvetli fiziğiyle de taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanmış durumda.

EURO 2024 onun için erken gibi gözükse de artan performansı bu süreyi kısaltacak gibi duruyor. Montella’nın geniş kadrosunda yer alması muhtemel.

KENAN YILDIZ

Juventus’ta forma giyen milli yıldız, zaman zaman Allegri’nin eleştiri oklarına maruz kalsa da güçlü fiziği ve net gol vuruşlarıyla diğer forvetlere göre bir adım önde gözüküyor. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen Juve’nin gol umudu olarak ilk oyuna giren isimlerden olan Kenan Yıldız kısa sürede milli forma ile de golle tanıştı. 3 A Milli maçta 1 gole imza atan Kenan’ın turnuvaya gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

ENES ÜNAL

Enes Ünal artık 16 yaşında Süper Lig’de gol atan forvetten çok daha farklı bir konumda. Genç forvet olarak milli formayı giyen Enes artık tecrübeli bir golcü olarak geniş kadroda yer alıyor. İspanya’da geçirdiği harika sezonla Real Madrid’in bile gündemine giren golcü oyuncu yaşadığı talihsiz sakatlıkla yıkılmıştı. Sakatlığı atlatmasının ardından Premier Lig’e Bournemouth için giden Enes, turnuvaya kadar tekrar form tutmaya çalışacak.

BERTUĞ YILDIRIM

21 yaşındaki 1.91’lik forvet kariyer basamaklarını hızlı çıkanlardan… Sarıyer’den geldiği Hatayspor’da attığı gollerle “Yerli Haaland” unvanı alan Bertuğ yaşanan acı depremin ardından Antalyaspor’a kiralanmıştı.

Performansı ile dikkatleri üzerine çeken Bertuğ kısa sürede Ligue 1 takımlarından Rennes’e transfer oldu. 5.5 Milyon avro’ya transfer olan genç golcü yavaş yavaş süre almaya da başladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri