Ndombele, Galatasaray’da: Rolü ne olacak, katkısı ile yeniden parlar mı?

Galatasaray, orta saha sorununu Fransız yıldızla çözdü: 26 yaşındaki Fransız milli futbolcu Ndombele, Galatasaray’da. Ndombele, Galatasaray forması ile nasıl performans gösterebilir?

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ndombele, Galatasaray’da taraftar tarafından çok istenen 8 numara transferi için sarı kırmızılıların tercihi oldu.

Geçen sezon şampiyon olan Galatasaray’da Sergio Oliveira birçok maçta alternatifsiz kalmıştı. Galatasaray bu sezon hem Şampiyonlar Ligi’nde hem Süper Lig’de iddialı olmak istiyor.

ORTA SAHANIN MERKEZİNE ALTERNATİF

Galatasaray’da bu sezon orta sahaya Kerem Demirbay, Hakim Ziyech gibi futbolcular transfer edilmişti. Zaniola ve Berkan ise takımdan ayrılan orta saha oyuncuları oldu. Galatasaray’ın son merkez oyuncu transferi olan Ndombele, 26 yaşında. Yıldız potansiyeli olan Ndombele, Lyon, Napoli ve Tottenham gibi Avrupa’nın üst düzey takımlarında forma giydi. Şu ana kadar toplamda kendisine 74 Milyon Euro bonservis ödenmiş bir isim olan Fransız yıldız Galatasaray’da bu sezon kiralık olarak forma giyecek. Gelecek sezon şartlarda anlaşma sağlanırsa 15 Milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray’a katılacak.

NDOMBELE ARANAN KAN MI?

Galatasaray’da geçen sezon Torreira, savunma önünü toparlamak, geriden oyun kurmak ve orta sahaya dinamizm kazandırmak gibi görevleri yapma konusunda yalnız kalmıştı. Ndombele, savunma anlamında Torreira’yı rahatlatacak bir isim değil ama merkezde topu üçüncü bölgeye taşımak için dribling kabiliyeti üst düzeyde bir orta saha. Galatasaray’ın 4-2-3-1 sisteminde Sergio ve Kerem ile rekabete girecek olan Fransız yıldız, Galatasaray’ın 4-3-3 sistemine geçmesini de sağlayabilir. Şampiyonlar Ligi’nde ve ligdeki sert maçlarda orta sahayı daha dirençli hale getirecek, rakibe baskıyı arttıracak bir sistemde Ndombele daha çok kendini gösterebilir. Ndombele, Torreira’nın önünde iki 8 numaradan biri olarak ceza sahası koşuları ile skorer bir yapıya da ulaşabilir.

ARTI VE EKSİLER

Ndombele’nin en büyük eksiği, istikrarsızlığı. Son sezonunda Totttenham tarafından kiralandığı Napoli'de Seria A şampiyonluğu yaşayan Ndombele, İtalyan takımında 10’u ilk 11 olmak üzere 40 maçta sadece 1200 dakika sahada kalabildi. Bu maçlarda 2 gol 1 asist yapan Ndombele, 2021-2022 yılında ise İngiltere’de Tottenham formasıyla 1900 dakika forma şansı bulan yıldız orta saha 3 gol 3 asist kaydetmişti. Savunmada çok güvenilir bir oyuncu olmayan Ndombele topsuz oyunda rakibi, rakip yarı sahada karşılamaya daha uygun bir isim. Rakip kaleye yakın oynayınca daha etkili olan Ndombele, Torreira’nın olmasa da Mertens’in yükünü azaltabilir. Kariyerinin başında Lyon forması giyerken yaptığı asist sayısı ile ön plana çıkan yıldız isim, orta sahanın merkezinde her rolde oynayabiliyor. 26 yaşındaki oyuncu Fransa milli takımı formasını da 7 kez giydi. Ndombele, Fransa Milli takım formasını son olarak 2021 yılının mart ayında giydi.

FORM TUTMASI ZAMAN ALABİLİR

Ndombele, temmuz ayında yaşadığı sakatlıktan dolayı sezon öncesi kampını verimli geçiremedi. Son iki sezondur özellikle düşen temposu ve süresinin yanına yaşadığı sakatlığı da eklenince Ndombele’nin mücadeleci, baskıcı ve pasör oyununu tam anlamıyla görmek için bir müddet süreye ihtiyaç var gibi görünüyor.

NDOMBELE KİMDİR?

Tanguy Ndombele, 28 Aralık 1996'da Fransa'nın Longjumeau kentinde dünyaya geldi. Futbola ülkesinin takımlarından Guingamp altyapısında başladı. 2014'te Amiens altyapısına transfer oldu ve 2 yıl sonra A takıma yükseldi. 2017 yazında Fransa’nın önde gelen takımlarından Lyon 2 milyon Euro'ya Ndombele’yi kiraladı ve 1 yıl sonra ise 8 milyon Euro'ya bonservisini aldı. Lyon’daki performansı sonrası 2019-2020 yılında 62 milyon Euro'ya İngiltere Premier Lig’de Tottenham'ın yolunu tuttu. Son iki sezon sırasıyla kiralık olarak Lyon ve Napoli'de forma giydi. 26 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri ise 22 milyon Euro. Henüz 26 yaşındaki Ndombele'ye şu ana kadar toplamda 74 Milyon Euro bonservis ödendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri